Головна Новини Світ Росія "Правосуддя" по-російськи: окупанта виправдали за вбивство товариша по службі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Правосуддя" по-російськи: окупанта виправдали за вбивство товариша по службі

Окупанта звільнили від відповідальності за вбивство колеги по службі

20 січня 2024, 19:38
Поділіться публікацією:

Російський суд вперше у своїй практиці виніс виправдальний вирок учаснику війни проти України у справі про вбивство товариша по службі. Про це пише видання "Коммерсантъ", передає портал "Коментарі".

"Правосуддя" по-російськи: окупанта виправдали за вбивство товариша по службі

Російського окупанта виправдали за вбивство товариша. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що російський суд у Новочеркаську виправдав контрактника Зайнді Такаяєва у справі про вбивство свого товариша по службі, 20-річного Магомеда Шахбанова. Зазначається, що присяжні ухвалили вердикт одноголосно.

Як пише видання, суддя Артем Каплунов звільнив Такаєва з-під варти та визнав його право на реабілітацію.

Видання нагадало, що інцидент стався 6 червня 2022 року у дворі багатоповерхового будинку в місті Первомайську самопроголошеної "ЛНР". За версією слідства, Такаєв вистрілив у голову Шахбанова. Однак суперечності в показаннях свідків та розбіжності в матеріалах справи могли вплинути на рішення присяжних.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони України зможуть здійснити новий великий контрнаступ на півдні, у напрямку Мелітополя не раніше, ніж через два роки. Американські та європейські офіційні особи припустили, що у 2024 році значної перемоги на полі бою не отримають ні Україна, ні Росія. Українська і російська армії занадто виснажені через значні втрати техніки і військових, щоби бути спроможними здійснити значні зрушення у 2024 році.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини