Головна Новини Світ Росія Правові гарантії безпеки: Росія повідомила США конкретні пропозиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Правові гарантії безпеки: Росія повідомила США конкретні пропозиції

Пропозиції були передані представникам США в російському МЗС

15 грудня 2021, 17:22
Поділіться публікацією:

Росія передала Сполученим Штатам конкретні пропозиції щодо обов’язкових гарантій безпеки, яких вона хоче від Заходу, під час зустрічі з помічником держсекретаря США Карен Донфрід у Москві в середу, 15 грудня. Таке оголошення зробили в Кремлі. Про це повідомляє Reuters.

Правові гарантії безпеки: Росія повідомила США конкретні пропозиції

Гранатометник Збройних сил РФ бере участь у бойових навчаннях на Кадамовському полігоні Ростовської області - Reuters

Американський дипломат прибув на переговори в той час, коли напруженість між Сходом і Заходом різко зросла через нарощування російських військ поблизу України. Західні країни попередили, що Росія може почати новий напад на Україну, який Москва заперечує.

Росія хоче, щоб Сполучені Штати і НАТО гарантували, що західний військовий альянс не буде розширюватися далі на схід і не розгорне певні системи озброєння в Україні та інших країнах, які межують з Росією.

"Буквально сьогодні представникам США в нашому МЗС передали конкретні пропозиції, спрямовані на вироблення правових гарантій безпеки Росії. Ми готові негайно розпочати переговори з цього важливого питання", — сказав журналістам помічник Кремля Юрій Ушаков.

Раніше в середу, 15 грудня, Донфрід зустрівся із заступником міністра закордонних справ Сергієм Рябковим для переговорів у міністерстві, а пізніше, як очікується, зустрінеться з Дмитром Коазком, головною особою Путіна щодо України.

Кремль каже, що розширення НАТО загрожує Росії і суперечить запевненням, наданим їй після розпаду Радянського Союзу в 1991 році. НАТО каже, що її діяльність носить оборонний характер і спрямована на стримування нової агресії Росії.

Донфрід поїхав до Москви після переговорів з вищими українськими чиновниками, щоб запропонувати підтримку в умовах нарощування російських військ. 

Україна, тривалий час ворогуючи з сусідньою Росією, активізувала військову співпрацю з НАТО, і Група семи попередила Росію минулого тижня, що вона зіткнеться з масовими наслідками та серйозними витратами, якщо нападе на Україну.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент України Володимир Зеленський вважає, що Італія може допомогти Україні досягти домовленостей із президентом Росії Володимиром Путіним щодо врегулювання ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини