Головна Новини Світ Росія Президент Бразилії вдарився головою та відмовився їхати на саміті БРІКС у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії вдарився головою та відмовився їхати на саміті БРІКС у Росії

"Друг Путіна" Лула да Сілва отримав травму голови та відмовився від участі в саміті БРІКС

20 жовтня 2024, 23:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 жовтня президент Бразилії Лула да Сілва отримав травму, коли впав у ванній кімнаті своєї резиденції. Лікарі вказали, що Лула да Сілва не потребує госпіталізації, але рекомендували тимчасово утриматися від тривалих перельотів, щоб забезпечити належний процес одужання. Таким чином, один з "друзів Путіна" не буде присутній на саміті БРІКС у Росії.

Президент Бразилії вдарився головою та відмовився їхати на саміті БРІКС у Росії

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють бразильські ЗМІ, після інциденту медики оглянули 78-річного президента Лула да Сілву та наклали йому п'ять швів на рану. Лікарі повідомили, що будуть регулярно стежити за станом здоров'я бразильського лідера.

Президент Бразилії мав вирушити до Казані 20 жовтня, де на полях саміту БРІКС планувалися зустрічі з лідерами інших країн. Однак через травму його місце на конференції займе міністр закордонних справ Мауро Вієйра, який представлятиме Бразилію.

Попри травму, Лула да Сілва планує продовжувати виконувати свої обов'язки в Бразилії, зокрема він візьме участь у саміті БРІКС, але за допомогою відеозв'язку.

Як повідомляють російські ЗМІ, саміт БРКІС у Казані збере представників 32 країн, з яких 24 будуть представлені на рівні лідерів держав. Заради цього у Казані з 22 по 24 жовтня тимчасово призупинять роботу культурні заклади, бібліотеки та музеї. Крім того, навчання у вищих навчальних закладах та коледжах міста відбуватиметься в дистанційному режимі, а школярі підуть на канікули.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський пояснив, чому Путін організував саміт БРІКС в РФ.

Також "Коментарі" писали про європейську країну, яка хоче долучитись до блоку групи країн прихильних до Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини