Головна Новини Світ Росія Придністров’я попроситься у склад Росії. Названа дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Придністров’я попроситься у склад Росії. Названа дата

Придністров’я 28 лютого може звернутися до Росії з проханням прийняти його у свій склад, повідомив придністровський опозиціонер Геннадій Чорба, пише Deschide. Таке рішення буде прийняте на з'їзді депутатів усіх рівнів

22 лютого 2024, 19:09
Поділіться публікацією:

Звернення до російського диктатора Володимира Путіна, каже Чорба, буде прийняте якраз напередодні його послання до федеральних зборів. При цьому опозиціонер не виключив, що саме Москва доручила провести сепаратистським депутатам з’їзд і попроситися у склад Російської Федерації.

Придністров’я попроситься у склад Росії. Названа дата

Придністров'я

При цьому Чорба припускає, що після того, як депутати приймуть звернення до Росії, Путін його оголосить федеральним зборам, які погодять запит.

Також опозиціонер додав, що Придністров’я заздалегідь готувалося до цього кроку. В цьому контексті він згадує мітинг, який був проведений у Тирасполі проти так званого економічного тиску з боку Молдови. Таким чином, сепаратистська влада хоче продемонструвати, що жителі Придністров’я не підтримують Кишинів.  

Окрім того, Чорба нагадав і нещодавню заяву очільника російського МЗС Сергія Лавров, котрий наголосив, що Росія "не дасть страждати" своїм громадянам у Придністров’ї.

Опозиційний депутат звернувся до своїх колег із закликом не приймати звернення до російського диктатора і не проситися до складу Росії. За його словами, в іншому випадку глава Кремля отримає право завдати удару по території Молдови, і Придністров’ю також.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що невизнана "Придністровська молдавська республіка" закликає збільшити присутність російських військових на своїх підконтрольних територіях. Керівник представництва псевдореспубліки Придністров’я у Росії Леонід Манаков просить відправити більше "миротворців" до регіону. За його словами такі дії нібито стали б фактором безпеки для невизнаної республіки від можливих провокацій з боку України, чи Молдови. У 1995 році Російська Федерація знизила кількість військових на території незаконних утворень з шести до двох мотострілкових батальйонів, що становить 450 осіб.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини