Головна Новини Світ Росія Пригожин планує розпочати військові дії на території Росії – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин планує розпочати військові дії на території Росії – ISW

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин готується до бойових дій у Росії без схвалення Міністерства оборони РФ.

4 червня 2023, 10:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни вважає, що засновник ПВК "Вагнер" Евген Пригожин може розпочати військові дії у прикордонній зоні Росії без погодження від Міністерства оборони РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ISW.

Пригожин планує розпочати військові дії на території Росії – ISW

Євген Пригожин. Фото з відкритих джерел

Згідно з аналізом ISW Пригожин планує скористатись загальним невдоволенням громадян Росії через безпеку на кордоні Бєлгородської області, куди все частіше заходять російські повстанці з таких угрупувань як РДК та ЛСР.

Таким чином власник ПВК "Вагнер" намагається вказати, що Міноборони РФ не виконує свою пряму діяльність з захисту росіян, а його найманці можуть почати діяти в регіоні без дозволу від російського міністерства оборони. Через це Пригожин починає позиціювати себе як "захисника кордону".

"Це означає, що Пригожин вважає себе здатним використовувати лояльні йому великі військові сили на власний розсуд і поза контролем фактичних російських військових", — пишуть у ISW та вказують, що Путін надаючи такі повноваження Пригожину має бути певний у його міцній лояльності до себе.

Окрім того, розгортання сил групи "Вагнера" поблизу українського кордону дозволило б зберегти Пригожину свої позиції командувача військовими силами, після того, як більшість велика кількість вагнерівців була вбита під Бахмутом, а інші починають покидати місто і передавати його регулярним військам РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія не очікує контрнаступ на Бахмут та виводить вагнерівців з українського міста.

Також "Коментарі" писав про військового експерта, який вказав, що Пригожин позиціонує себе як альтернатива Путіну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини