Головна Новини Світ Росія Пригожина визнали "людиною року"
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожина визнали "людиною року"

OCCRP визнав Пригожина "людиною року" у номінації "організована злочинність та корупція"

30 грудня 2022, 08:00 comments1074
Поділіться публікацією:

Російського олігарха і засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина визнано "людиною року — 2022" у номінації "організована злочинність і корупція". Такого звання ватажок ПВК "Вагнер" отримав від Міжнародного Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт OCCRP.

Пригожина визнали "людиною року"

Євген Пригожин. Фото: Getty Images

У повідомленні йдеться, що Пригожин цього року "став живим символом найжахливіших явищ Росії".

"Брудні гроші, первісне насильство, цинізм і безкарність навіть перед обличчям російського закону — всі похідні корупції, що схвалюється державою, об'єднуються в його постаті. Саме тому — поки його найманці сіють смерть в черговому українському місті — експертне журі OCCRP присудило Пригожину звання "корупціонер2 — "", — пояснюють у Центрі.

Такий сумнівний символічний титул OCCRP надає щорічно з 2012-го. Нагадаємо, що у 2014 році, після початку військової агресії проти України та окупації частини територій нашої країни, переможцем у номінації став президент РФ Володимир Путін. А минулого року перше місце дісталося самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Кандидатів висувають читачі, журналісти та редактори OCCRP та партнерських організацій, а також члени журі.

ПВК Вагнера (або "Група Вагнера") є російською приватною військовою кампанією.

"Цю воєнізовану організацію, яку підтримують Збройні сили РФ, було створено після російського вторгнення в Україну 2014 року. Її бійці брали участь в окупації Криму і кровопролитних битвах на сході країни. Точно невідомо, яку роль Пригожин зіграв у формуванні угруповання. За однією версією. залучили в якості покровителя і спонсора "Вагнера" військові командири, надавши йому вигідні контракти в оборонній сфері.

Читайте також на порталі "Коментарі" – який сценарій приготував російський президент Путін – чого очікувати від Білорусі у найближчі місяці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини