Головна Новини Світ Росія Приховані підтексти Пригожина: У чому блеф
commentss НОВИНИ Всі новини

Приховані підтексти Пригожина: У чому блеф

Власник “Вагнера” вкотре заявляє про політичні амбіції та апелює до праворадикального російського електорату

17 квітня 2023, 15:01
Поділіться публікацією:

“Програмна” стаття власника приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Пригожина про необхідність поставити крапку в “спеціальній військовій операції”, як у РФ називають агресію проти України, має кілька підтекстів. Однак у ній немає запиту на мир. Про це у прямому Телеефірі сказав політтехнолог Борис Тізенгаузен, пишуть "Коментарі".

Приховані підтексти Пригожина: У чому блеф

Евгений Пригожин не хочет завершения войны

На його думку, стаття непогано продумана, що свідчить про те, що із Пригожиним працюють технологи. Теза, що РФ вже забрала в України “жирний шмат землі” і необхідно “зкігтитися” на ньому, на думку політтехнолога, показує побоювання Пригожина “залишитися без перемоги”.

“Пригожин дуже довгий час будував собі образ героя Бахмута, якщо раптом — а воно так і буде — після контрнаступу Бахмут доведеться покинути, то все, що так довго вибудовував Пригожин для свого образу, розсиплеться. Плюс він під Бахмутом десятки тисяч поклав своїх “вагнерівців”. І виходить, що перемога, як то кажуть, випливає з його рук”, — коментує Тизенгаузен.

Крім того, у цій статті власник “Вагнера” вкотре заявляє про політичні амбіції та апелює до праворадикального російського електорату.

“Він починає цілитися у післявоєнну Росію, у якісь вибори. У принципі, шанси має. За різними оцінками, різних аналітичних груп у Росії нині десь 12-15% праворадикального, колись путінського електорату. Вони у Путіні трошки розчаровані, мовляв, чому він так м’яко з Україною вчинив, ядерною зброєю не вдарив. Саме Пригожин, “людина з кувалдою”, може цей електорат під себе підминати. Чому він поспішає? Тому що поруч Гіркін вже голову піднімає… І Пригожин, і Гіркін кажуть одне й те саме, що на Росію чекає катастрофа, а ми її від цієї катастрофи врятуємо”, — пояснює експерт.

Він також не виключає, що Пригожин надсилає і певний меседж демократичному світові.

“Відсилає сигнал на Захід, мовляв, я адекватний. Я не просто кувалдами голови розбивав… Відчуває, що зараз за те, що його “вагнерівці” стратили українських солдатів, йому буде дуже погано. Він намагається якось розпочати грати якогось, умовно кажучи, нормального”, — каже гість ефіру.

Водночас Тизенгаузен закликає не шукати в заявах Пригожина запиту на мир.

“Помилково, мабуть, трактувати, що він хотів завершити війну. Він сказав: закріпитися намертво та оборонятися. Далі відштовхнутись від дна і знову почати щось робити. Він говорить про те, що не вийшло зараз, отже, треба застовпити те, що вже вкрали, що вже окупували. Зібрати сили, переглянути мобілізацію, електронний реєстр, уроки мужності. Дивишся, і школярі підростуть на м’ясо вже, і далі відштовхнутися і знову піти на весь світ… Тобто він не хоче завершення війни, він хоче продовження, бо Пригожин без війни — ніхто”, — резюмував Борис Тизенгаузен.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, пригожинські тези можуть незабаром стати офіційним меседжем рос-пропаганди.

Як писали "Коментарі", звинувачений у держзраді Віктор Медведчук написав статтю, в якій використав найпоширеніші тези російської пропаганди про нібито "нацизм" в Україні, також заговорив про "геноцид Донбасу" і налякав світ ядерним апокаліпсисом.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — російські окупанти на фронтінамагаються насамперед вижити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини