Головна Новини Світ Росія Про що говорить пропагандистська істерія всередині РФ – що Кремль намагається нав'язати росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить пропагандистська істерія всередині РФ – що Кремль намагається нав'язати росіянам

Залякування населення дозволяє путінському режиму легше маніпулювати суспільною свідомістю

11 березня 2023, 16:18 comments1037
Поділіться публікацією:

Цього тижня відбулася чергова російська ракетна атака проти України, яку в Міноборони РФ цинічно назвали "ударом відплати" за "теракт у Брянській області". Не вщухає істерика пропагандистів, чиновників та політиків країни-агресора: то про загрозу нападу з боку України, то в ракурсі битви за Бахмут. Про що свідчить цей пропагандистський шквал? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Про що говорить пропагандистська істерія всередині РФ – що Кремль намагається нав'язати росіянам

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російська влада намагається просто зайняти чимось населення

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова пояснює:

"Схоже, що російська влада намагається просто зайняти чимось населення, щоб воно не встигало думати. Чи не концентрувалося на підрахунку втрат, не дивилося, що в гаманцях порожньо, не аналізувало ситуацію (навіщо це все?!). Логіка така: роздати лопати – нехай копають!".

Для тоталітарних країн це звичайна форма управління, зазначає експерт.

"Залякування, утримання населення у постійному стресі дозволяє легше маніпулювати суспільною свідомістю", – констатує Тетяна Лупова.

Схоже, російське керівництво зробить усе, щоб втягнути Білорусь у цю війну

На думку політолога, експерта Аналітичної групи Левіафан Миколи Мельника, те, що зараз РФ намагається створити оборонний вал проти України, проти нашого можливого наступу – це зрозуміло. Адже, коли Кремль постійно мусує в російському інформпросторі попередження про те, що українці незабаром підуть в атаку із західним озброєнням, треба робити якісь дії. І доводиться створювати принаймні видимість готовності до оборони. Тим більше, що цього вимагає суспільство, наголошує експерт.

"Водночас, – продовжує він, – це ж суспільство не поспішає до військкоматів. Воно не бачить загрози саме собі. І в цьому, на мою думку, заслуга українського військово-політичного керівництва, яке всіляко демонструє, що ми не хочемо переходити російсько-український кордон у його міжнародно визнаному сенсі".

Щодо інформаційної битви навколо Бахмута, слід розуміти, що тут активно працюють обидві сторони, зазначає Микола Мельник.

"Вже зрозуміло, що наше завдання – максимально виснажити окупантів, підготувати нові оборонні рубежі, дати час тим нашим частинам, які зараз освоюють натовську техніку за кордоном, підготуватися до наступальних дій. Водночас ніхто вам зараз не скаже, де саме і коли буде такий наступ, – наголошує експерт. – Але те, що він точно буде цього року – сумніватися не доводиться. РФ це розуміє. І, схоже, зробить усе, щоб втягнути Білорусь у цю війну".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у британській розвідці розповіли, хто сьогодні контролює Бахмут та де проходить лінія фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини