Головна Новини Світ Росія Професорка славістики пояснила, що не так з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Професорка славістики пояснила, що не так з Росією

Професорка славістики Ева Томпсон зауважила відмінність історичного розвитку країн Заходу та Росії.

29 січня 2024, 09:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Професорка славістики університету Райса (США), авторка книги "Трубадури імперії. Російська література й колоніалізм" Ева Томпсон пояснила, що не так з Росією. За її словами Росія досі не відпустила своє імперське минуле, на противагу західним країнам, які колись були імперіями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Еспресо".

Професорка славістики пояснила, що не так з Росією

Професорка славістики Ева Томпсон. Фото з відкритих джерел

Професорка Ева Томпсон вказує, що західні імперії з часом дали змогу своїм колоніям вільно та незалежно розвиватись без прагнень повернути їх, що в кінцевому випадку призвело до того, що самі ж імперії перетворило на демократичні країни.

"Суть в тому, що всі імперії генерують імперські знання, бачення. Ми можемо говорити й про Британську, Французьку імперії, у них є своя риторика, свої наративи й про колонії, й про те як вони цивілізували процеси. Знову ж таки тут питання в тому, що вони доросли до якогось рівня, що їхні колонії зараз здобули суверенітет й вони перестали бути імперіями", — говорить Томпсон.

Однак, за словами американської професорки цього не відбулось з Росією, яка й надалі тримається за землі, які колись змогла завоювати і бажає повернути під свою корону, адже вважає, що в іншому випадку Росія перестане бути "великою".

"Імперії не дозволяють народам, які хочуть бути вільними, досягти цього суверенітету, але ми бачимо, що після падіння комунізму, недостатньо було цього маневру. Тобто виглядає, що західноєвропейські імперії стали дорослими та відпустили свої колонії у вільне плавання, тоді як Російська імперія ще не доросла до такого", — додає експертка зі славістики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський історик Тімоті Снайдер розповів, яку моральну перемогу може здобути Росія.

Також "Коментарі" писали, що український історик Олександр Алфьоров назвав слабкі та сильні сторони Росії в історичному контексті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини