Головна Новини Світ Росія Просто на заводі вибухнув у Росії військово-транспортний літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Просто на заводі вибухнув у Росії військово-транспортний літак

Оновлена версія радянського літака вибухнула просто в ангарі. Є жертви

2 березня 2023, 16:19
Поділіться публікацією:

На авіабудівному заводі "Авиастар" в Ульяновську сталася розгерметизація фюзеляжу військово-транспортного літака Ил-76МД-90А під час випробувань. Як інформують росЗМІ, внаслідок інциденту шестеро працівників підприємства постраждали, один із них помер від отриманих травм, пишуть "Коментарі".

Просто на заводі вибухнув у Росії військово-транспортний літак

На російському авіазаводі стався вибух літака Ил-76

Вибух стався всередині ангару, в якому стояв літак. На підприємстві, ніби, за допомогою повітря під тиском проводили випробування відсіку фюзеляжу військово-транспортного літака Ил-76МД-90А. У цей момент якраз і сталася розгерметизація, внаслідок чого корпус повітряного судна зазнав руйнування. Про ступінь пошкоджень конструкції літака у медіа країни-агресора поки що не повідомляють. Чому так сталося – поки теж невідомо. На місці події працюють екстрені служби.

Авіабудівний завод "Авиастар" в Ульяновську входить до ВАТ "Объединенная авиастроительная корпорация". А російський Ил-76МД-90А – оновлена версія базового радянського транспортного літака Ил-76МД. Замість старих двигунів Д-30КП-2 використовуються потужніші, новіші ПС-90А-76.

За даними росіян, нові двигуни дозволили суттєво збільшити максимальну дальність польоту. Двигуни з тягою до 14,5 тонн дозволяють літаку підіймати в повітря до 60 тонн корисного навантаження.

На початку грудня минулого року Міноборони РФ отримало черговий серійний військово-транспортний літак Ил-76МД-90А. Це був четвертий побудований у 2022 році літак цього типу.

На заводі всього за різними контрактами побудовано 17 екземплярів (включаючи прототип) Ил-76МД-90А та один прототип літака-заправника Ил-78М-90А.

На порталі "Коментарі" йшлося, про те, що сьогодні вранці російські пропагандистські ЗМІ повідомили про велику атаку "українських ДРГ" на Брянщину — нібито 80 українських диверсантів перейшли кордон РФ, згодом розподілилися та атакували низку об'єктів інфраструктури. Зокрема, нібито висадили в повітря газорозподільчу станцію. Потому — росіяни анонсували екстрене засідання путінського Радбезу.

Як раніше писали "Коментарі", масованих ракетних атак РФ може вже не бути: відчутна нестача самих ракет і країна-агресорка пробує змінити тактику нанесення ударів по Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — для чого Путін лякає росіян народною війною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини