Головна Новини Світ Росія Просувала міф про "розіп'ятого хлопчика": Путін зробив дипломаткою скандальну пропагандистку
commentss НОВИНИ Всі новини

Просувала міф про "розіп'ятого хлопчика": Путін зробив дипломаткою скандальну пропагандистку

Ірада Зейналова готувалась до посади аж три роки

14 вересня 2024, 00:15
Поділіться публікацією:

 Російську пропагандистку Іраду Зейналову, відому своїми скандальними репортажами, призначено послом Росії в Маврикії за указом президента Володимира Путіна. Зейналова тривалий час працювала на Першому каналі, а пізніше на НТВ. Вона прославилася своєю участю в поширенні фейкової історії про "розіп'ятого хлопчика", яка стала одним із символів російської пропаганди.

Просувала міф про "розіп'ятого хлопчика": Путін зробив дипломаткою скандальну пропагандистку

Ірада Зейналова (фото з відкритих джерел)

Пропагандистка неодноразово демонструвала агресивну поведінку в ефірах. Зокрема, під час одного з репортажів вона грубо відправила дитину з кадру.

Зейналова заявила, що закінчує свою кар'єру журналіста і пройшла навчання в Дипломатичній академії протягом трьох років, щоб підготуватися до нової ролі. Вона назвала призначення "великим кредитом довіри" від президента і наголосила на своєму намірі виправдати цю довіру.

Вона створила фейковий сюжет про "розіп'ятого хлопчика" був показаний на російському телебаченні в 2014 році під час війни на Донбасі. У ньому жінка представилася біженкою зі Слов'янська Донецької області, вона розповідала про те, як українські військовослужбовці нібито садистські стратили дитину. Жодних підтверджень цієї інформації численним розслідувачам знайти не вдалося. Попри відсутність доказів та численні спростування, сюжет залишився одним із найбільш знакових фейків російської пропаганди.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі пояснили слова Путіна із погрозами на адресу НАТО. Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков пояснив слова Володимиру Путіна про те, що якщо Україна отримає дозвіл від Британії та США бити їхньою зброєю вглиб РФ, то це виведе війну на новий рівень. За його словами, заява Путіна мала конкретних адресатів, і вона була почута.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини