Головна Новини Світ Росія Невідомі "художники" залишили послання на російському посольстві у Вашингтоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Невідомі "художники" залишили послання на російському посольстві у Вашингтоні

Активісти окреслили свою позицію на стінах російського посольства у США

11 липня 2024, 11:18
Поділіться публікацією:

Під час саміту НАТО у Вашингтоні на будівлю російського посольства хтось спроектував напис "Дітовбивці", звинувачуючи Росію в загибелі дітей внаслідок нещодавнього обстрілу київської лікарні "Охматдит".

Невідомі "художники" залишили послання на російському посольстві у Вашингтоні

Провокаційний напис на будівлі посольства Росії у США

Хто стоїть за проекцією на посольстві, досі невідомо. Але цей акт викликав широкий резонанс, особливо серед відвідувачів саміту та місцевих мешканців.

У відповідь на демонстрацію посольство Росії посилило заходи безпеки, а місцева влада готується до можливих нових акцій протесту.

Невідомі ”художники” залишили послання на російському посольстві у Вашингтоні - фото 2

Нагадаємо, що вчора міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив про смерть першої дитини внаслідок ракетного обстрілу лікарні "Охматдит", що стався 8 липня. Маленький хлопчик помер в одній із лікарень Києва, куди терміново транспортували після атаки.

На момент обстрілу в лікарні перебувало 627 маленьких пацієнтів , 50 з них отримали поранення. Обстріл забрав життя двох людей. Про це повідомили у прес-службі лікарні.

За інформацією українських військових, лише 8 липня було запущено близько 40 ракет різних типів, що призвело до значних руйнувань та людських жертв. Внаслідок обстрілу загинули 42 особи, зокрема п'ятеро дітей. Крім цього, поранення різного ступеня тяжкості отримали щонайменше 190 осіб, 13 з яких діти.

Як повідомили порталу "Коментарі" у прес-службі лікарні, медичний заклад зазнав дуже серйозних руйнувань і потребує величезних коштів на відновлення. Саме тому у лікарні будуть вдячні за будь-які пожертвування на відновлення лікарні. За словами прес-секретаря "Охматдиту" Єлизавети Карпенка, дуже постраждав новий корпус лікарні, там практично не залишилося вікон та дверей, є лише одна стіна, де залишилися вікна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини