Головна Новини Світ Росія Путін бачив РФ у НАТО: експерт розповіла, як у Кремлі вирішили зламати західні інститути
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін бачив РФ у НАТО: експерт розповіла, як у Кремлі вирішили зламати західні інститути

На зорі своєї політичної кар'єри Путін бачив Росію членом НАТО, але потім різко змінив свою думку

5 листопада 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Поки в Росії розповідають, що хтось у НАТО комусь у СРСР, чи вже в РФ обіцяв не розширення блоку, колишній генсек НАТО Джордж Робертсон розповідає цікаві деталі, які ніяк не поєднуються з риторикою, яка звучить від президента Росії Володимира Путіна. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише політичний експерт Олеся Яхно.

Путін бачив РФ у НАТО: експерт розповіла, як у Кремлі вирішили зламати західні інститути

Володимир Путін. Фото Інтерфакс

Політолог зазначає, виявляється, Володимир Путін під час першої зустрічі з Робертсоном (він очолював альянс у період 1999-2003 років) сказав, що Росія бачить себе частиною Західної Європи, але не хоче проходити через звичайну процедуру вступу до НАТО та стояти в черзі з іншими країнами. Про це пише The Guardian (стаття "Ex-NATO head says Putin wanted to join alliance early on his rule"), посилаючись на слова Робертсона, який також розповідає про те, як змінилися погляди Путіна за 21 рік правління в Росії.

"Все це тільки підтверджує, що російська влада в якийсь момент уникла стратегії, що наздоганяє (Захід), і перейшла до стратегії злому існуючих західних інституцій і союзів. Агресія проти України – це лише частина цього підходу, який поширює межі пострадянського простору", – зазначила Олеся Яхно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія починає нову інтригу з Україною та Білоруссю. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю для видання "Коментарі" проаналізували кримські ігри РФ та варіанти нового вторгнення Росії в Україну з боку Білорусі, коли самопроголошений президент Білорусі Лукашенко обіцяє виконати будь-які вимоги Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини