Головна Новини Світ Росія Путін бере оперативну паузу у війні: у США пояснили, чим викликано таке рішення Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін бере оперативну паузу у війні: у США пояснили, чим викликано таке рішення Кремля

Американські аналітики описали нові плани РФ щодо війни в Україні

7 липня 2022, 07:40 comments2349
Поділіться публікацією:

Вперше за 133 дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в Москві не прозвітували про свої "успіхи" на території сусідньої країни. Це підтверджують ту гіпотезу, що російське командування разом із російськими військами вирішило піти на той крок, щоб узяти оперативну паузу у війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлені дані Інституту вивчення війни (ISW).

Путін бере оперативну паузу у війні: у США пояснили, чим викликано таке рішення Кремля

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

При цьому аналітики зазначають, що це не привід думати, що Кремль таким чином відмовився від своїх планів щодо війни в Україні. Російське керівництво навпаки змінює тактику і готується до дуже затяжного протистояння в Україні. Підтвердженням цього є рішення російського уряду, які говорять про те, що вже розпочалася підготовка економіки Росії до затяжної війни.

В ISW звертають увагу на той факт, що в Міноборони РФ практично щодня говорили про просування окупаційних військ, про захоплення нових територій, але після того, як росіянам вдалося встановити контроль над Лисичанськом про успіхи, наче забули.

Водночас російські війська все ще проводили невдалі наземні штурми з усіх напрямків 6 липня. Дослідники кажуть, що такі спроби узгоджуються з оперативною паузою, адже вона не потребує повного припинення активних бойових дій.

"У цьому випадку це означає, що російські сили, ймовірно, обмежаться щодо невеликими наступальними діями, намагаючись створити умови для більш значних наступальних операцій та відновити бойову міць, необхідну для виконання цих амбітніших завдань", — кажуть у ISW.

У ISW кажуть, що так Кремль намагається мобілізувати російську економіку та промисловість на підтримку війни проти України, готуючись до затяжних бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "кадировці", як вірні головорізи Путіна розповіли, куди дійдуть, воюючи в Україні, якщо Кремль їх не зупинить (відео).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини