Головна Новини Світ Росія Путін боїться зради: Кремль видав нову заборону високопосадовцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін боїться зради: Кремль видав нову заборону високопосадовцям

У Путіна бажання піти з посади розцінюють як зраду, тому перед держслужбовцями поставили завдання "демонстрації єдності"

15 травня 2023, 13:00 comments1506
Поділіться публікацією:

Путінський режим заборонив російським високопосадовцям звільнятися під час війни, а незгодним прямо натякають на кримінальні переслідування. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Важливі історії", посилаючись на чотири джерела: екс-співробітника ФСБ, політтехнолога, який працює з губернатором одного з російських регіонів, а також двох знайомих високопосадовців адміністрації президента (АП).

Путін боїться зради: Кремль видав нову заборону високопосадовцям

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Мені відомо про як мінімум два випадки, коли губернатори намагалися піти зі своїх постів, але в УВП (управлінні внутрішньої політики АП) їм не просто заборонили, а натякнули на кримінальні справи", — розповідає колишній співробітник ФСБ.

Знайомий чиновника з АП також чув раніше про цю заборону. Він з'явився невипадково, вважає він. Справа в тому, що з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну бажаючих залишити свої посади і дистанціюватися від влади значно збільшилася. Кремль побоюється, що з відходом багатьох чиновників буде втрачено управління. В АП бажання залишити посаду розцінюють як зраду, тому перед держслужбовцями поставили завдання "демонстрації єдності".

Раніше кілька співробітників ФСБ скаржилися у розмові з журналістами, що через оголошену Путіним мобілізацію не можуть звільнитися. Згідно з указом президента, військовослужбовці за контрактом (до них належить і більшість працівників ФСБ) не можуть звільнитися навіть після закінчення контракту. Однак про те, що заборона поширюється і на цивільних держслужбовців, раніше не було відомо.

Заборона на звільнення неформальна та незаконна, тому з неї можуть бути винятки — наприклад, за станом здоров'я або з корупційних причин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки росіян чекають від Путіна ядерного удару по Україні : опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини