Путін цинічно звинуватив США: що не сподобалось російському диктатору

Володимир Путін цинічно звинувачує США у провокації перегонів озброєнь та зламі світової безпеки.

Російський диктатор Володимир Путін звинуватив США у провокуванні перегонів озброєнь. За совами очільника Кремля, який почав війну в Україні, нібито Вашингтон намагається зламати "архітектурну безпеку" світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Володимир Путін під час відеоконференції з нагоди початку військово-морських навчань"Океан-2024" виступив з критикою США. Російський диктатор заявив, що Вашингтон нібито вчиняє агресивні дії, коли намагається досягти значної військової переваги. За його словами США нібито ламають "архітектуру безпеки, що склалася, і баланс сил в АТР".

"Фактично США провокують перегони озброєнь, не зважаючи на безпеку своїх європейських та азійських союзників", - сказав Путін.

Путін продовжив критику США та звинуватив Вашингтон у планах розгорнути ракети середньої та меншої дальності, зокрема в Азійсько-тихоокеанському регіоні.

"Пріоритетними напрямками для їх розміщення, в тому числі, розглядаються території островів у західній частині Тихого океану, а також деяких країнах в АТР. При цьому американські збройні сили вже відпрацьовують перекидання та розгортання в АТР перспективних ракетних систем", - сказав російський диктатор.

Попри заяви Путіна зі звинуваченнями США, саме російське вторгнення в Україну стало причиною дестабілізації ситуацію у світі. Зокрема вчені через війну в Україні перевели стрілки на "Годиннику Судного дня", який оцінює наближення людства до глобальної катастрофи або кінця світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США назвали небезпеку, яку несе Путін для усього європейського континенту.

Також "Коментарі" писали про Трампа, який образився на слова російського диктатора.