Головна Новини Світ США В США назвали небезпеку, яку несе Путін для всього європейського континенту
commentss НОВИНИ Всі новини

В США назвали небезпеку, яку несе Путін для всього європейського континенту

У США відреагували на російські дрони, які порушили повітряний простір країн НАТО.

10 вересня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що війна в Україні розпочата російським диктатором Володимиром Путіним вкотре підкреслює небезпеку для усього європейського континенту.

В США назвали небезпеку, яку несе Путін для всього європейського континенту

Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу прокоментував порушення російськими безпілотниками повітряного простору країн НАТО, зокрема Румунії та Латвії. За його словами, це не перший подібний випадок.

"Це, на жаль, не нове явище. Під час війни в Україні фрагменти ракет або фрагменти безпілотників іноді потрапляють в повітряні бої і падають на територію сусідньої країни", — сказав Кірбі. 

Джон Кірбі зазначив, що США уважно стежать за інцидентами пов’язаними з російською агресією та перебувають у тісному контакті з партнерами та союзниками. За його словами, війна в Україні змінила політику безпеки в ЄС.

"Але це лише підкреслює небезпеку, яку війна Путіна в Україні спричинила для всього європейського континенту, і той факт, що ландшафт безпеки змінився — не змінюється, не зміниться, а вже змінився — саме тому ми робимо все можливе для того, щоб Україна була здатна захистити себе", — сказав Кірбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські безпілотники викликали різку реакцію опозиції в Румунії. Її лідерка Елена Ласконі заявила, що Румунія змушена дізнаватись новини з України. Крім того, в Румунії вказали на необхідність змінити законодавство країни, адже під час мирного стану румунські військові не можуть збивати дрони РФ на своїй території.

Також "Коментарі" писали, після удару по Полтаві президент Латвії закликав змінити політику Заходу щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини