Головна Новини Світ Росія Путін цього не передбачив: нова проблема в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін цього не передбачив: нова проблема в Росії

Витрати на війну в Україні для Путіна виявились більшими, ніж очікував президент Росії.

24 вересня 2023, 10:44 comments5530
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Наслідки російського вторгнення в Україну змушують перебудовувати російську економіку та змінити пріоритети фінансування. Кремль планує значно збільшити витрати на оборонну сферу у наступному році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Путін цього не передбачив: нова проблема в Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Згідно з проєктами планів бюджету РФ витрати на російську армію зростуть до 6% від загального ВВП Росії. Таким чином кожний 16 рубль в російській економіці буде потрапляти на військові потреби.

"Це свідчить про зміну пріоритетів уряду перед лицем війни, яка несе величезні фінансові втрати, кінця не видно", — зазначає видання Bloomberg.

У грошових сумах це означає, що Кремль збільшує видатки на армію до майже 11 трлн рублів у 2024 році, що вдвічі більше ніж у 2023 році та у три рази більше ніж у 2021 році, перед тим, як Путін напав на Україну. Крім витрат на "оборонну сферу" Росія також збільшує розмір секретних витрат. Вони зростуть до 11,1 трлн рублів. Таким чином у Росії у 2024 році військові витрати перевищать соціальні, на які закладено 7,5 трлн рублів. Це відбувається в умовах підготовки Кремля до березневих президентських виборів і в той час, коли економіка РФ знаходиться під тиском безпрецедентних міжнародних санкцій.

Цікаво, що у своїх прогнозах уряд РФ очікує збільшення надходження коштів на 22% у порівнянні з 2023 роком, тобто на 35 трлн рублів. Такі прогнози Росія робить попри санкції та постійні витрати на війну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про голову ГУР Буданова, який розповів, що засмутить Путіна.

Також "Коментарі" писали про українського історика, який розповів, що буде з Росією після війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

24 вересня 2023, 10:41

"попри санкції" тисячі державних та приватних фірм зон євро-баксів-рупій-юаней збільшують об'єми надходженнь до бюджету рф - там буде на що повоювати!


Новини