Головна Новини Світ Росія Путін дав «ляпас» Сі. Що сталося між двома диктаторами
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін дав «ляпас» Сі. Що сталося між двома диктаторами

Кремль принизив Пекін відмовившись приймати участь у саміті миру в Швейцарії і це при тому, що Китай лобіював запрошення РФ на цей захід, відзначив в ефірі 24 каналу політолог Ігор Чаленко. При цьому Китаю вигідна участь у саміті

12 квітня 2024, 21:16 comments4322
Поділіться публікацією:

У червні в Швейцарії відбудеться глобальний саміт миру, на якому лідери багатьох країн мають намір обговорити "формулу миру" президента Володимира Зеленського. При цьому Китай заявив, що підтримує проведення цього заходу, але за умови участі у ньому Росії.

Путін дав «ляпас» Сі. Що сталося між двома диктаторами

Путін і Сі

Втім, в Кремлі офіційно заявили, що не отримали від Швейцарі запрошення на участь у саміті, проте, якщо б воно надійшло, то Росія все одно не приймала б у ньому участь.

На думку Ігоря Чаленка, таким чином Кремль дав "потужного ляпаса" Пекіну, і Китай це дуже добре розуміє. Як відзначив політолог, всі зусилля президента Сі Цзиньпіна по "відбілюванню" диктатора Володимира Путіна виявилися марними, адже сам Кремль в цьому не зацікавлений.

При цьому Чаленко вважає, що Китаю вигідна участь у глобальному саміті миру, адже таким чином він би продемонстрував, що нібито не стає на сторону Росії, яка є, безмовно, агресором. Окрім того, Пекін міг би налагодити відносини з країнами глобального півдня, які прийматимуть участь у зустрічі в Швейцарії.

Як вважає політолог, саміт миру в Швейцарії вигідний Україні, адже на ньому не просто обговорюватимуть "формулу миру" Зеленського, там сформують необхідні рамки припинення війни, і за ними стоятимуть десятки країн.

Саме такий крок стане потужним сигналом для країни-агресора Росії, що вона повинна піти на переговори, але вони повинні базуватися на міжнародному праві. Він впевнений, що за таких умов Кремль не зможе проштовхнути свій реваншизм та "нові реалії на землі".

"Якщо і завершувати цю війну, то зі зрозумілим, цивілізованим наслідком для всього світового порядку",
— додав політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін підтримав продовження переговорів на основі стамбульських домовленостей, які мали місце у 2022 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини