Головна Новини Світ Росія Путін дав наказ створити музеї, які присвячені "героїчній" війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін дав наказ створити музеї, які присвячені "героїчній" війні проти України

З наступного року у Росії мають з'явитись музеї, що розповідатимуть "героїчну славу" армії РФ у війні проти України.

28 квітня 2023, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін наказав відповідним органам РФ підготуватись, а згодом створити музеї, що висвітлюватимуть "героїчні" дії російської армії у війні в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін дав наказ створити музеї, які присвячені "героїчній" війні проти України

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російський диктатор дав завдання кільком міністерствам, зокрема культури, оборони, науки та освіти створити по всій країні музеї, які демонструватимуть "події військово-спеціальної операції та подвиги її учасників", йдеться у повідомленні Кремля. Додаткове завдання отримало Міністерство оборони РФ, яке має визначити артефакти війни, які згодом стануть експонатами у цих музеях.

Завдання від російського президента має бути виконано до 30 грудня 2023 року. Відповідальними за виконання завдань будуть нести російські міністри, регіональні губернатори, а також керівник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін.

Нагадаймо, що до ймовірних російських подвигів вносяться порушення міжнародного права, окупація території незалежної країни, а також численні воєнні злочини. Зокрема на президента Росії Володимира Путіна Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт через підозру у воєнних злочинах.

Раніше "Коментарі" писали, що у Міністерстві оборони РФ цинічно вихваляються ударами по Україні. Вранці 28 квітня російські ракети потрапили в житлові будинки в Умані та Дніпрі. Загальна кількість загиблих цивільних громадян України від російських атак у цей день перевищила 10 людей, зокрема серед жертв російської агресії виявилась трирічна дитина. На запуск ракет по житлових будинках російське міністерство оборони написало повідомлення зі словами "точно в ціль".

Також "Коментарі" писали про неопублікований експертний звіт, який критикує аналіз Amnesty International. У ньому правозахисна організація звинуватила українські війська у порушенні звичаїв ведення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини