Головна Новини Світ Росія Путін дозволив пограбувати вечилезний металургійний комбінат у Маріуполі: кому він "дістався"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін дозволив пограбувати вечилезний металургійний комбінат у Маріуполі: кому він "дістався"

Росіяни повністю демонтували і відправили в РФ виробничу лінію вартістю 220 млн. доларів.

21 жовтня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

 Російський диктатор Володимир Путін передав контроль над Маріупольським металургійним комбінатом імені Ілліча людям, близьким до глави Чечні Рамзана Кадирова. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Згідно з повідомленнями, комбінат активно розграбовується.

Путін дозволив пограбувати вечилезний металургійний комбінат у Маріуполі: кому він "дістався"

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (фото з відкритих джерел)

Серед тих, хто контролює завод, є Руслан Геремеєв, родич сенатора Сулеймана Геремеєва, який є соратником Кадирова. Крім того, частку в компанії "ММК Ілліча", що керує комбінатом, отримав його син Валід Геремеєв. Розграбування заводу включає вивезення прокатних виробів до Росії, а також демонтаж і транспортування до РФ виробничої лінії вартістю 220 мільйонів доларів, встановленої на заводі незадовго до повномасштабного вторгнення.

"Він, а також заступник голови міністерства будівництва і ЖКГ Чечні Вахіт Геремеєв являються родичами сенатора Сулеймана Геремеєва, соратника Кадирова. При цьому, половину акцій OOO "ММК Ілліча", який наразі контролює завод, отримав його син Валід", — йдеться в повідомленні.

Раніше, восени 2022 року, московська торгова компанія вивезла із заводу продукцію на 380 тисяч доларів, а на початку 2023 року частину продукції експортували до Узбекистану. Частка комбінату, яка раніше належала Валіду Корчагіну, перейшла до Алаша Дадашова, керівника бійцівського клубу "Ахмат", пов'язаного з Кадировим.

"Пізніше частка Валіда Корчагіна перейшла до іншої людини, але її також пов'язують з Рамзаном Кадировим, — керівника московського бійцівського клубу "Ахмат" Алаша Дадашова. При цьому Геремеєви й надалі займаються заводом", — повідомляють в WSJ.

Незважаючи на розграбування, Вахіт Геремеєв, заступник міністра будівництва і ЖКГ Чечні, заявляв, що має намір відновити завод до 2026 року, хоча й визнавав, що на його території були закладені міни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини