Головна Новини Світ Росія Путін дуже круто кинув Іран: Тегеран у повному шоці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін дуже круто кинув Іран: Тегеран у повному шоці

Путін кинув Іран, там дивуються, як так могло статися, адже Тегеран допомагає Кремлю у війні проти України

5 вересня 2024, 16:19 comments11368
Поділіться публікацією:

За підсумками візиту кремлівського диктатора Володимира Путіна до Баку міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ виступає за якнайшвидше укладання мирного договору між Баку та Єреваном та зняття блокування комунікацій. Він назвав уряд Вірменії перешкодою на шляху до цього.

Путін дуже круто кинув Іран: Тегеран у повному шоці

Іран і РФ

"На жаль, у тому, що стосується комунікацій через Сюніцький район Вірменії, саме вірменське керівництво саботує домовленість, під якою стоїть підпис прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Важко зрозуміти, в чому полягає смисл такої позиції", — заявив Лавров.

Така позиція міністра закордонних справ Росії дозволила говорити, що Москва хоче відкрити коридор під назвою "Зангезур", який стане маршрутом схід-захід з Республіки Азербайджан до Нахчіванського регіону через територію Вірменії. Високопосадовці Ірану неодноразово заявляли про явну незгоду Тегерана з цим коридором, який принесе геополітичні зміни на кордонах і в регіоні, на різних зустрічах з офіційними особами Росії, Республіки Азербайджан, Вірменії та Туреччини.

"Путін досить круто кинув Іран, виступивши за азербайджано-турецький проект відпиляти шматок території Вірменії та влаштувати там "коридор". Для Ірану через цілий комплекс причин це була б катастрофа. Але Путіну по*єр, йому потрібно газом торгувати, тому він до Алієва їздив і готовий підтримати будь-які його проекти", — заявив російський опозиційний журналіст Іван Яковіна.

За його словами, іранці шоковані такими діями, як вони вважали партнерів.

"Судячи з тону заяви, іранці просто в о*уении від такої підстави. Вони Путіну допомагають війну не програти, а він їм ножиком по руках. Гопник вірний собі – кине кожного. Буде іранцям наука", — заявив Яковіна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що РФ розраховує отримати від Ірану окрім дронів ще балістичні ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини