Головна Новини Світ Росія Путін готує новий шантаж для світу, наслідуючи Сталіна та Гітлера
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готує новий шантаж для світу, наслідуючи Сталіна та Гітлера

Путін хоче створити кризу в Європі через наплив мігрантів та високі ціни на продукти

11 червня 2022, 20:35 comments1965
Поділіться публікацією:

Професор Єльського університету, американський історик, експерт з історії Східної Європи Тімоті Снайдер. в Твітер пояснив, як Путін планує впливати на світ, розв'язавши війну в Україні та блокуючи морські порти. росія провокує та залякує інші країни ядерною зброєю, зривом поставок газу та нафти, а тепер створює умови, за яких наступить голод в кількох країнах.

Путін готує новий шантаж для світу, наслідуючи Сталіна та Гітлера

Фото kremlin.ru

"У росії є план голоду. Володимир Путін готується заморити голодом більшу частину світу, що розвивається, як наступний етап своєї війни в Європі. Якщо російська блокада триватиме, десятки мільйонів людей в Африці та Азії будуть голодувати. Жах голодного плану Путіна настільки великий, що нам важко його зрозуміти", — пише історик.

Науковець проводить паралель з діяльністю Сталіна та Гітлера стосовно українського зерна та родючих полів. Радянський вождь використав український чорнозем для побудови індустріальної економіки, запровадивши колективізацію та створення колгоспів, а під цими гаслами фактичний голодомор в українських містах і селах, вивозивши зерно. Тоді загинуло не менше чотирьох мільйонів українців.

Гітлер захопив Україну та хотів перенаправити українське зерно з Радянського Союзу до Німеччини.

"Друга світова війна велася за Україну і значною мірою в Україні, між диктаторами, які хотіли контролювати постачання продовольства. Російські політики підготувала план голоду 21-го століття. Росіянам кажуть, що сталінський голод був випадковістю, а українці — нацисти", — говорить Снайдер.

Історик висуває ідею, чого ж насправді росія прагне, розв'язавши таку війну в Україні. Одна з цілей рф — блокування українського експорту та тиск на економіку; друга — голод в країнах Близького Сходу та Північної Африки й міграція звідти населення до Європи; третя — звинувачування України в голоді та тиск на ЄС задля зняття санкцій з агресора.

"Фактична масова смерть потрібна як фон для пропагандистського змагання. Коли почнуться продовольчі бунти та поширюється голод, російська пропаганда звинувачуватиме Україну та закликатиме визнати територіальні здобутки росії в Україні та скасувати всі санкції. росія планує морити голодом азіатів і африканців, щоб виграти війну в Європі. Це новий рівень колоніалізму і останній розділ політики голоду", — підсумовує експерт.

Як писав портал "Коментарі", де на фронтах найгарячіше станом на 11 червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 червня 2022, 21:50

В Україні роботи немає, а виїхати не можна. Натовп голодних, на підпитку чоловіків не знають чим зайнятися. Тим часом у Польщі вже пів мільйона чоловіків призовників зареєстровано. Скільки на їх виїзді заробила влада? До речі. 2/3 світу рівно звинувачують обидві сторони. В тому числі голодні Африка та Азія. Здається, на думку корупції, вони помиляються?

Мракобес

11 червня 2022, 20:22

ну, знаете ли, куда ни посмотришь, - тимотиснайдер, эксперт - тимотиснайдер, пропагандист - тимотиснайдер, политолог-провозвестник грядущих катастроф - тимотиснайдер, странно, что пока не уфолог, буддист, рериховец, кришнаит и т.д.


Новини