Путін готується оголосити мобілізацію, але є нюанс

Експерти зазначили, що грошей у регіонах для мобілізації окупантів практично не лишилося

Країна-агресор планує приховану мобілізацію. Вона просто необхідна з огляду на велику кількість втрат на фронті. Як повідомляє портал "Коментарі", такої думки дотримується редактор німецького таблоїду BILD Жанна Плауманн та військовий аналітик видання Юліан Рьопке.

За міжнародними оцінками, з лютого 2022 року загинуло від 110 до 140 тисяч російських військових. Прагнення Володимира Путіна збільшити чисельність військ, що воюють в Україні, очевидно: чоловіків залучають високими виплатами, на сроковиків чинять тиск, щоб вони підписували контракти. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що Росія збільшила чисельність своїх військ в Україні з 400 тисяч осіб на початку року до 600 тисяч на даний момент, а до кінця року планує збільшити цю кількість до 800 тисяч військовослужбовців.

Проте кошти, які мають російські регіони набір контрактників, закінчуються.

"Назріває масштабна мобілізація. Є припущення, що Путін може використати наступ ЗСУ у Курській області, щоб закликати на службу більше росіян. Щоправда, зробити це, швидше за все, намагатимуться "без офіційного оголошення, таємно", - пишуть Плауманн та Рьопке.

Читайте також на порталі "Коментарі" - операція ЗСУ у Курській області триває вже понад тиждень. При цьому російські пропагандисти продовжують розповідати, наскільки важливо захищати рідну землю і що зараз як ніколи Росії потрібне єднання. При цьому чомусь черг у військкоматах Москви, Санкт-Петербурга та інших великих міст не видно. Про що говорить реакція звичайних росіян на те, що відбувається в їхній країні? Чи може Путін використати цей прорив як привід оголосити чергову хвилю мобілізації в РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на тлі подій у Курській області питання про нову мобілізацію до лав Збройних сил РФ на порядку денному не стоїть, повідомив член комітету Держдуми з оборони Віктор Заварзін.