Путін і Лавров назвали умови для переговорів щодо закінчення війни

Володимир Путін та Сергій Лавров реагують на план перемоги Зеленського та виставляють вимоги щодо мирних переговорів.

Після представлення Володимиром Зеленським плану перемоги у Росії почали активно виставляти свої умови щодо початку мирних переговорів. Такі заяви зробив російський диктатор Володимир Путін та очільник МЗС РФ Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров за підсумками засідання "3+3" (Азербайджан, Вірменія, Грузія – Росія, Туреччина, Іран) прокоментував війну в Україні та заявив, що Київ має "враховувати реалії на землі" під час мирних переговорів, тобто віддати тимчасово окуповані території Росії. Також Лавров додав, що Росія має вимоги до України, які нібито відкриють доступ до мирних переговорів.

"Наша позиція зрозуміла: ніякого вступу до НАТО, нейтральний статус, розв'язання проблем населення російськомовного та російського, яке було позбавлено права щось робити своєю рідною мовою", - сказав Лавров.

Після представлення плану перемоги Зеленського в ЄС, про мирні переговори щодо закінчення війни заговорив також Володимир Путін. За його словами, перемовини мають бути засновані на стамбульських угодах.

"Ми готові до діалогу про мирне завершення конфлікту, але лише на базі того документу, який був підготовлений на переговорах протягом декількох місяців і парафований українською стороною. Ось на цій базі ми готові продовжувати роботу", - заявив Путін.

Однак згодом, російський диктатор додав наративи, які суперечать один одному. За його словами, Росія нібито "зацікавлена, щоб закінчити конфлікт в Україні, як можна швидше мирними засобами", однак він також висловив готовність "продовжувати збройну боротьбу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав умову для переговорів з Росією.

Також "Коментарі" писали про заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо мирних переговорів.