Головна Новини Світ Росія Путін і Шойгу терплять витівки Пригожина: чому не арештовують власника "Вагнера"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін і Шойгу терплять витівки Пригожина: чому не арештовують власника "Вагнера"

Ілля Пономарьов вважає, що у РФ поки просто бояться арештовувати Пригожина

11 червня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Чвари  між ПВК "Вагнер", яку очолює  Пригожин з однієї сторони і російським Міністерством оборони на чолі з Шойгу і Герасимовим вигідні  очільнику Кремля, щоб зберегти власні позиції у кремлівському оточенні. Про це висловивсь колишній депутат російської  Держдуми  Ілля Пономарьов, інформує FREEДОМ.

Путін і Шойгу терплять витівки Пригожина: чому не арештовують власника "Вагнера"

Путін і Шойгу (фото з відкритих джерел)

Як стверджує Пономарьов, ці  чвари не були придумані  навмисно, проте Володимир Путін  прийняв рішення  скористатись  зі складної ситуації.

Представник російської опозиції  розповів, що очільник Кремля, як президент, буде впевненіше почувати себе, в той час, як путінські підлеглі “сваряться”  між собою і  все це оприлюднюється в  публічному просторі.

"У нього не повинно створюватися враження, що холопи один з одним змовилися, і починають грати в одну гру — це небезпечно, і тоді вже треба розправлятися. Поки Пригожин із Шойгу публічно б’ються, виносять сміття з хати, отже, все абсолютно гаразд, боятися нічого. А коли Пригожин замовкне і почне домовлятися в кулуарах, ось тоді вже все, необхідно буде не просто заарештовувати, а стріляти", –  приводить свої аргументи  російський екс-депутат.

Як стверджує Пономарьов, вищі військові керівники Росії терплять ці "витівки", що робить Пригожин через своє  побоювання з подальшого погіршення  ситуації.

"Домінуюча емоція скрізь у Росії, і у верхах, і в низах серед найпростіших людей, серед військових, серед чиновників, серед усіх — "як би не було гірше", "не смикаймося, а може, пронесе", "як би чогось на себе таке не накликати". Хто ж заарештує Пригожина, хто з ним щось зробить? У нього – озброєні бійці, причому в російській армії найдієздатніші. Тому на цьому тлі простіше не помітити і сказати, що "нам здалося". Простіше удати, що "все йде за планом". Ось як іти його заарештовувати, коли у нього за спиною ще 10 тис. "зеків", а можливо, і 20 тис., це дуже-дуже страшно", – резюмував російський опозиціонер. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія і далі виготовляє ракети в обхід санкціям.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини