Головна Новини Світ Росія Путін їде рятувати ситуацію: навіщо диктатор РФ вилітає до Мінська – який ультиматум озвучить Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін їде рятувати ситуацію: навіщо диктатор РФ вилітає до Мінська – який ультиматум озвучить Лукашенко

Президенту Росії вкрай необхідно, щоб Білорусь відкрила другий фронт, наголосив військовий експерт Олег Жданов.

21 червня 2022, 18:38 comments3191
Поділіться публікацією:

Останнім часом перші особи РФ зачастили до Білорусі. У Білорусі побував спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін. Тепер із черговим візитом до Мінська збирається і президент Росії Володимир Путін. Цей візит не випадковий, це чергова спроба дотиснути самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, щоб той дав команду білоруській армії вступити у війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив популярний український військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.

Путін їде рятувати ситуацію: навіщо диктатор РФ вилітає до Мінська – який ультиматум озвучить Лукашенко

Володимир Путін та Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

На думку військового аналітика, немає жодної іншої мети візиту Путіна до Білорусі. Мета №1 – це змусити Лукашенка прийняти його вимоги. Путін їде дотискати Лукашенка.

Олег Жданов зазначив, судячи з того, що відбувається на полі бою в Україні, Росія видихається і як би українським військовим не було важко на Донбасі, видно, що вже немає тієї наступальної машини, яка була у перші місяці війни, навіть у тому самому квітні-травні. У росіян сьогодні немає оперативного резерву і потрібен час для його створення.

Військовий фахівець вважає, що Москві конче необхідно, щоб білоруси відкрили другий фронт, розпочали бойові дії в іншому кінці України. Таким чином, частина українських сил буде зав'язана на північному сході, тоді росіянам вдасться відтягнути наші війська.

Жданов також звернув увагу ще й на те, що Лукашенко активно почав шукати підтримку Заходу. Можливо, це теж спричинило такий раптовий візит Путіна. Ось він і вирішив на місці розібратися та попередити Лукашенка, що не можна ухилятися. Путін спробує Лукашенка "замазати кров'ю і змусити вступити до цієї війни".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у британській розвідці розповіли, як українська берегова оборона повністю поламала плани Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини