Головна Новини Світ Росія Путін може не дожити до трибуналу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може не дожити до трибуналу

Уже немолодий і хворий президент Володимир Путін може й не дочекатися міжнародного суду за свої воєнні злочини, або втекти бо створення трибуналу – тривалий процес

13 березня 2023, 23:32
Поділіться публікацією:

Створення трибуналу — дуже довгий процес, а російський президент Володимир Путін — уже у віці та має різні захворювання, тому не відомо, чи доживе він до суду. Таку думку в Телеефірі висловила експертка Регіонального центру прав людини (RCHR) Катерина Рашевська.

Путін може не дожити до трибуналу

Вождь Кремля має «шанс» не дожити до суду

За її словами, Володимир Путін може втекти з країни в Північну Корею або африканські країни.

“У них уже є подібний досвід. Омара аль-Башира, це злочинець Судану, африканські країни відмовляються видавати міжнародному кримінальному суду, навіть попри те, що є два ордери на арешт цієї людини. Тому тут потрібно дивитися, бо африканські країни пояснюють своє рішення тим, що переслідуванням глави держави нібито ми ставимо під загрозу міжнародний мир і безпеку, що є абсурдом”, — сказала Рашевська.

Вона вважає, що Путін може повторити долю Вільгельма II після Першої світової війни та десь сховатися, але ненадовго.

“Мене більше турбує питання: чи зможе Путін дочекатися якогось суду, тому що це дуже стара людина. Ми всі знаємо, що в нього є проблеми зі здоров’ям. Створення трибуналу — це не дуже швидка справа, а помирати — це дуже просто для такого злочинця”, — зауважила експертка.

Рашевська висловила думку, що вже потрібно думати вже над тим, як працюватимуть суди, якщо Путін помре, щоб жертви злочинів отримали справедливу компенсацію.

"Коментарі" також писали про те, що з відходом Путіна від влади, заради того, щоб у росіян з'явилося хоч якесь майбутнє, їм доведеться видавати військових злочинців усіх мастей для проведення над ними міжнародного трибуналу.

Як повідомляв портал "Коментарі", парламентська асамблея Ради Європи підтримала рішення щодо притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ та Білорусі за злочини проти України. Йдеться про створення спецтрибуналу як для Володимира Путіна, так і для Олександра Лукашенка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — трибунал, удавка, знищення, — в ОП розповіли про майбутнє "русского міра".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини