Головна Новини Світ Росія Путін може призначити скандального екс-командувача на високу посаду в армії: чого боїться господар Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може призначити скандального екс-командувача на високу посаду в армії: чого боїться господар Кремля

Путін відтворив Московський і Ленінградський військові округи

1 квітня 2024, 23:50
Поділіться публікацією:

Володимир Путін близький до  призначення  генерал-полковника Олександра Лапіна  командувачем Ленінградського військового округу, який розміщений  вздовж північно-східного кордону НАТО.

Путін може призначити скандального екс-командувача на високу посаду в армії: чого боїться господар Кремля

Олександр Лапін (фото з відкритих джерел)

Видання Newsweek інформує, що коли Путін в лютому  оприлюднив нові військові укази про створення Московського і Ленінградського військових округів,  представники одного з  американських   аналітичних центрів порахували, що це рішення  говорить про  підготовку до можливої великомасштабної війни з НАТО в майбутньому.

Ленінградський військовий округ, дислоковано  поблизу Фінляндії та країн Балтії — членів НАТО, він ключовий компонент російських збройних сил, що контролюватиме  частину оборонної стратегії країни в західному регіоні Росії.  

До жовтня 2022 року генерал Лапін був командувачем Центрального військового округу, а в січні 2023 року його було  призначено  начальником штабу сухопутних військ країни.

Військовий потрапив в публікації газет  через  різку критику зі сторони чеченського лідера Рамзана Кадирова і  екс-глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина за військові невдачі РФ в Україні.

Саме  Кадиров  назвав Лапіна "некомпетентним" в той час, як російська  армія  відступила від Лиману на сході Донбасу в жовтні 2022 року.  Глава Чечні  стверджував, що генерал не був в місті Лисичанську, коли його взяли його війська.

Через кілька днів  після цього Лапіна звільнили.

Як стверджує  аналітичний  центр ISW, відтворення Московського і Ленінградського військових округів "відповідає паралельним цілям консолідації контролю над російськими операціями в Україні в короткостроковій і середньостроковій перспективі та підготовки до потенційної майбутньої великомасштабної конвенційної війни проти НАТО в довгостроковій перспективі".

Олександр Лапін  очолював угруповання російської  армії  "Центр" під час вторгнення РФ в Україну. В липні  був нагороджений  званням  "Герой Росії". 

При цьому,  українські прокурори  оприлюднили інформацію  про підозру командувачу військами центрального військового округу Збройних сил РФ, що здійснював керування  вторгненням  на територію  Чернігівської, Сумської  та Харківської  областей. Тоді генеральний прокурор Ірина Венедіктова уточнила, що мова йде  про Лапіна.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін може втратити підтримку росіян

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини