Головна Новини Світ Росія Путін може відправити на фронт «партію гарбузового лате»: коли це станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може відправити на фронт «партію гарбузового лате»: коли це станеться

Путін наразі активно використовує у Курській області строковиків, бо регіони РФ не вважаються фронтовими зонами

16 серпня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

Путінський режим може залучати строковиків до служби в Курській області, оскільки офіційно ця територія не вважається фронтом, повідомила в ефірі Freedom голова фонду "Русь сидящая" Ольга Романова.

Путін може відправити на фронт «партію гарбузового лате»: коли це станеться

Володимир Путін

За словами Романової, в Росії існує хитрий закон щодо призову: прикордонні території, як-от Курська область, формально не вважаються фронтовими зонами, хоча насправді вже стали ними. Згідно із законодавством, строковиків можна відправляти на фронт лише після чотирьох місяців служби, коли вони вже пройшли курс молодого бійця та склали присягу. Тому призовники весняного набору, який стартував у березні, ще не можуть бути відправлені на фронт, а осіннього набору – вже можуть.

Романова також звернула увагу на те, що серед полонених строковиків багато колишніх громадян центральноазійських країн, які нещодавно отримали російське громадянство та одразу були призвані в армію. За словами Романової, у російській піар-кампанії такі люди не існують, і нікому їх не шкода. Це свідчить про те, що Путін вже сильно вичерпав свої ресурси, якщо навіть таких людей залучають до служби.

Голова фонду "Русь сидящая" також припускає, що Путін може укласти угоду з лідером КНДР Кім Чен Ином, і на фронті можуть з’явитися північнокорейські солдати. Якщо цього не станеться, мобілізація в Росії є неминучою. Романова зауважує, що, ймовірно, призов торкнеться осіб віком до 30 років, включно, що може зачепити "технократичну путінську партію", тих, хто байдужий до війни, але наживається на військовій економіці.

На думку Романової, тих, хто воював з ідеологічних міркувань, вже немає в живих, а кількість тих, хто йшов на війну за гроші, значно зменшилася. Тепер прийшла черга тих, хто байдужий до війни, але залежний від військових вигод, що може створити серйозні проблеми для режиму.

“Тому настає черга “гарбузового лате й лавандового рафу”. А ось це вже дуже проблематично, тут уже настають проблеми”, — сказала Романова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як росіяни почали ставитися до влади після провалів у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини