Головна Новини Світ Росія Путін на роздоріжжі: що розповіли у розвідці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін на роздоріжжі: що розповіли у розвідці

В росії ще не вирішили, що робити з територією Донбасу

3 травня 2022, 10:42
Поділіться публікацією:

Раніше Кремль повідомляв, що планує захопити всю територію Донбасу та південні області з виходом суходолом до анексованого Криму та до невизнаного окупованого Придністров'я. Однак як вчинити з територіями українського Донбасу Путін ще досі не вирішив, незважаючи на те, що Дума визнала "незалежність" самопроголошених псевдореспублік "ЛДНР". Про це в інтерв'ю НВ розповів очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Путін на роздоріжжі: що розповіли у розвідці

Фото ілюстративне / Pixabay

Відомо, що росія змінила "намісника" над ОРДЛО — від Владислава Суркова, керівника закордонних територій влада і контроль над окупованими раніше територіями перейшла до першого заступника глави адміністрації президента рф Сергія Кирієнка. Тобто ОРДЛО керують вже з Кремля, процеси тривають, однак рішення по Донбасу в Путіна досі немає.

Очільник Кремля досі роздумує, чи приєднувати окупований Донбас до росії остаточно чи залишити його третьою територією. На думку Кирила Буданова, спочатку окупанти хочуть загарбати всю територію Луганської та Донецької області, а пропаганда видасть приєднання до росії цих територій за "рішення народу Донбасу".

Поки що битва триває і окупанти не можуть прорвати оборону ЗСУ, вийти на адміністративні кордони їм так і не вдається. Упродовж 2 травня, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 12 атак та завдали втрат російським окупантам. ЗСУ знищили шість танків, п'ять артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та вісім автомобілів, п'ять БПЛА типу "Орлан-10".

Як повідомляв портал "Коментарі", окупанти завдали ракетного удару по будинку в Одесі. На момент влучання там перебувало п'ять людей, є загиблий та травмовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини