Головна Новини Світ Росія Путін наказав чиновникам пересісти на "Москвичі" і "Лади"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін наказав чиновникам пересісти на "Москвичі" і "Лади"

Путін наголосив, що державні відомства більше не закуплятимуть іномарки

3 серпня 2023, 15:30
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін знову придумав, як популяризувати автопром РФ. Він заявив, що варто почати з чиновників та наказав їм усім пересісти на російські машини, наприклад, "Москвичі" та "Лади". Про це повідомляє Телеграм-канал Shot.

Путін наказав чиновникам пересісти на "Москвичі" і "Лади"

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Свою нову ідею Путін видав під час однієї з нарад. Глава Кремля повідомив, що він наказав скасувати закупки імпортних автівок для російських чиновників. 

"Всі чиновники країни повинні їздити на вітчизняних автомобілях. Десь це буде скромніше, ніж раніше, але нічого страшного. Навпаки, це добре. Усе наше чиновництво чудове повинне розуміти, що треба прагнути до розвитку вітчизняних брендів, автомобілів та іншої продукції", — заявив Путін.

Також Путін нібито вважає, що імпорт теж повинен бути, але такі "базові речі", як автівка, повинні бути російськими.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ закупила у Заходу компоненти, пов'язані з військовою технікою на мільярди доларів. Росія практично повністю адаптувалася до санкцій, запроваджених цивілізованим світом за повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Кремль зумів знайти лазівки, щоб не відчувати обмежень, які запровадив Захід. У результаті ті технології, які РФ закуповувала у західних виробників для зброї ще до війни, тепер знову надходять до Росії. Найбільше дивує, що понад 60% найважливіших компонентів, що імпортуються, країна-агресор закуповує в американських компаній. 

Видання зазначає, з березня по грудень 2022 року путінський режим імпортував компонентів, пов'язаних з військовою технікою, на $20,3 млрд, що всього на 15% менше порівняно з 2021 роком. Загалом Росія придбала технології 155 компаній зі штаб-квартирами в США, Європі, Азії та на Близькому Сході.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини