Головна Новини Світ Росія Путін назвав Ердогану свої умови повернення до зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав Ердогану свої умови повернення до зернової угоди

Путін назвав свої вимоги, щоб повернутися до "зернової угоди"

2 серпня 2023, 14:20 comments5089
Поділіться публікацією:

2 серпня турецький президент Тайїп Ердоган провів телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Політики домовились про візит очільника Кремля до Анкари. Своєю чергою російський президент висловив готовність повернутися до "зернової угоди", але коли усі зобов'язання перед РФ будуть виконані.

 Путін назвав Ердогану свої умови повернення до зернової угоди

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляють кремлівські ЗМІ

"Путін у переговорах з Ердоганом виклав позицію Росії щодо "зернової угоди", підтвердив готовність повернутися до неї, щойно Захід виконає всі зобов'язання перед Росією", — повідомив Кремль.

Ердоган у розмові з Путіним наголосив на тому, що Туреччина докладатиме зусиль для продовження "зернової угоди"

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія оголосила сім умов повернення до зернової угоди. Росія готова повернутися до зернової угоди, проте для цього західним країнам потрібно виконати сім її вимог. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив перший заступник постійного представника РФ при всесвітній організації Дмитро Полянський.

Перше — це реальний, а не умоглядний вихід з-під санкцій поставок російського зерна та добрив на світові ринки. Крім того, Росія вимагає зняти "всі перешкоди для російських банків та фінансових інститутів, які обслуговують постачання продовольства та добрив". Ще дві умови від РФ: "мають бути відновлені поставки до Росії запчастин і комплектуючих для сільгосптехніки та галузі виробництва добрив", а також "мають бути вирішені всі питання з фрахтом суден і страхуванням російських експортних поставок продовольства, забезпечена вся логістика продовольчих поставок". Ще однією умовою в РФ називають "відновлення первісного гуманітарного характеру зернової угоди".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини