Путін назвав важливу помилку часів СРСР

Президент Росії вважає помилковим рішення СРСР вторгнутись в інші країни

Президент Росії Володимир Путін критикує військові вторгнення Радянського Союзу в Чехословаччину та Угорщину. Російський диктатор заявив, що це була неправильна політика.

Під час проведення Східного економічного форуму Володимир Путін відповів на питання ведучого каналу "Россия 24", щодо позиції країн Балтії, Угорщини та Чехії, які звинувачують СРСР у колонізації їх держав.

"Ця частина політики Радянського Союзу була неправильною і призводила лише до напруження у відносинах", - сказав Путін та додав, що "не можна робити нічого, що прямо суперечить інтересам інших націй".

Далі Путін заперечив, що Росія є колоніальною країною та заявив, що міжнародні зв’язки з іншими державами "будуються на принципах рівноправності та готовності надати допомогу".

Ймовірно заяви Путіна розраховані на суспільні настрої у Словаччині та Угорщині. У першій країні опозиційна партія SMER Роберта Фіцо має шанси перемогти на дострокових виборах, які відбудуться у вересні. Аналітики зазначають, що тоді Словаччина може взяти проросійський курс. Тоді як в Угорщині керує Віктор Орбан, який, попри війну в Україні, продовжує співпрацю з Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін розповів для чого почав війну в Україні і хто це оцінить. А очільник міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав перший крок для початку мирних переговорів щодо завершення війни.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який йде шляхом Путіна. Угорський лідер заявив, що планує керувати країною ще багато років.