Головна Новини Світ Росія Путін розповів для чого почав війну в Україні і хто це оцінить
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів для чого почав війну в Україні і хто це оцінить

Російський диктатор Володимир Путін пояснив своє прагнення захопити українські землі.

12 вересня 2023, 14:50 comments4247
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що вказівки розпочати повномасштабне вторгнення в Україну зможуть оцінити лише майбутні покоління. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін розповів для чого почав війну в Україні і хто це оцінить

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путін на пленарному засіданні Східного економічного форуму оцінив нові шкільні підручники з історії, які цього року потрапили в навчальні установи. У посібники додали кілька нових розділів, зокрема про війну в Україні, які повністю відображають офіційну позицію Кремля.

"Тільки майбутні покоління можуть оцінити те, що ми робили", — заявив Путін.

Путін у промові згадав вислів князя Потьомкіна, який колись писав Катерині II щодо можливості приєднати Крим до Російської імперії.

"Мине час, і майбутні покоління будуть винити те, що ви могли приєднати Крим і не зробили цього, і вам буде соромно... Інтереси держави — перш за все. Ми керуємося саме цими міркуваннями. І нам за це точно не соромно", — сказав Путін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський історик Тімоті Снайдер назвав основну ідеологічну помилку Путіна у війні з Україною. Фахівець по історії Східної Європи вказує, що Путін слідує за імперською традицією Росії, яка полягає у невизнанні існування України та українського народу. Таким чином, за словами Снайдера Кремль очікував знищити українську еліту, а народні маси визнали б себе росіянами, однак війна в Україні показала російській владі, що український народ існує. Тепер Путін замість вбивста кількох тисяч, прагне знищити мільйони українців, які не хочуть бути частиною "руского міра".

Також "Коментарі" писали, що Путін назвав дві риси, які, на його думку, стали нормою в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини