Головна Новини Світ Росія Путін очікував, що Україна благатиме про переговори: як Київ переграла диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін очікував, що Україна благатиме про переговори: як Київ переграла диктатора

Україна приспала пильність Путіна, коли у владних колах говорили про можливість переговорів з Росією

15 серпня 2024, 11:42 comments2562
Поділіться публікацією:

Український наступ у Курській області є не тільки приниженням путінської Росії і особисто Путіна, а і демонстрацією перед усім світом їхньої слабкості та вразливості. Цим наступом зірвано плани розколу і деморалізації України, заявив російський опозиційний соціолог Ігор Ейдман.

Путін очікував, що Україна благатиме про переговори: як Київ переграла диктатора

Володимир Путін

За його словами, Росія вела дезінформаційну компанію, спрямовану на українське суспільство. При цьому найняті нібито проукраїнські спікери пропагували пораженські наративи, навіювали українцям, що їм не виграти війну і треба терміново просити Путіна про мир, ціною відмови від тимчасово окупованих територій.

"Кремль хотів у такий спосіб розколоти Україну і послабити її волю до опору. У якийсь момент здавалося, що в цю пастку можуть потрапити деякі представники української влади", — додав росіянин.

Однак, каже він, після початку наступу у Курській області стало очевидно, що ця дезінформаційна спецоперація провалилася. Її учасники уже перевзуваються на ходу і знову вдають із себе українських патріотів, додав експерт, навівши приклад Олексія Арестовича.

"Ба більше, складається враження, що заява української влади (і навіть ГУР) про необхідність мирних переговорів із Путіним були військовою хитрістю, яка приспала пильність противника перед початком наступу. Кремль чекав, що Україна принижено запросить у нього перемир'я, і в цій ситуації не міг повірити в можливість її масованої атаки на російську територію", — говорить Ейдман.

За його словами, Путін уже заявив, що тепер не вестиме переговорів про мир з Україною. Однак, додає Ейдман, не треба ілюзій, йому й раніше потрібен був не мир, а капітуляція України, захоплення якої стало для нього справжньою ідеєю-фікс. Експерт переконаний, що кремлівські ігри довкола можливості мирних перемовин були спрямовані лише на послаблення та розкол України, щоб зробити її легкою здобиччю російських загарбників.

"Однак Україна переграла Путіна. Замість капітуляції вона завдала потужного несподіваного удару під дих путінському режиму, який зараз буквально корчиться від болю", — підсумував Ейдман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Арестович розповів про те, який міф зруйнували ЗСУ у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини