Головна Новини Світ Росія Путін офіційно визнав "ЛДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін офіційно визнав "ЛДНР"

У травні 2014 року так звана влада "ДНР" та "ЛНР" провела "голосування", за результатами якого оголосила про незалежність від України.

21 лютого 2022, 22:16
Поділіться публікацією:

Президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР". З таким проханням до нього звернулася Державна Дума Росії. Про це йдеться у заяві російського лідера на засіданні Радбезу РФ.

Путін офіційно визнав "ЛДНР"

Путін - фото з відкритих джерел


"Вважаю за необхідне прийняти давно назріле рішення. Визнати суверенітет "ДНР" і "ЛНР". Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а також ратифікувати угоди про дружбу та взаємодопомогу з цими республіками", — заявив глава Кремля.


Після цього Путін разом із ватажками "ЛДНР" Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником підписали договори про дружбу та взаємодопомогу. Віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив, що обидві палати російського парламенту закріплять рішення Путіна про визнання "ЛНР" та "ДНР" на засіданні у вівторок, 22 лютого.


Зазначимо, у травні 2014 року так звана влада "ДНР" та "ЛНР" провела "голосування", за результатами якого оголосила про незалежність від України. Суверенітет "ЛНР" та "ДНР" визнала лише Південна Осетія, яка сама є невизнаною освітою.


Нагадаємо, 21 лютого, Путін провів раптове засідання Ради безпеки РФ. Якраз під це засідання главари т.зв. "ДНР" та "ЛНР" звернулися до нього з проханням визнати "республіки". У процесі засідання аналогічні заклики висловили його члени. Путін поки що взяв паузу. Про що свідчить такий розвиток подій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів. Слідом за визнанням т.зв. "ЛДНР" Росія може розпочати активну риторику щодо "захисту співвітчизників" на території псевдореспублік Директор Інституту світової політики, політичний експерт Євген Магда вважає, що сьогоднішнє засідання російського Радбезу стало новою віхою в ескалації ситуації на Донбасі. "На мій погляд, ми бачимо бажання Путіна продемонструвати, що Росія готова йти далі, розширюючи свій вплив. При цьому вона чекатиме на рішення Заходу. Як на мене, процес визнання та надання допомоги самопроголошеним республікам РФ розбила на кілька технологічних складових. І буде намагатися їх втілювати у життя максимально послідовно та у власних інтересах”, – зазначає експерт.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини