Головна Новини Світ Росія Путін оіційно підтвердив, що поїде до Китаю та повідомив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін оіційно підтвердив, що поїде до Китаю та повідомив подробиці

Путін відвідає форум "Один пояс один шлях" на запрошення китайського лідера Сі Цзіньпіна.

20 вересня 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Путін заявив про свій перший серйозний закордонний візит після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт у березні 2023 року. Російський президент офіційно повідомив, що в жовтні поїде до Китаю та відвідає форум "Один пояс — один шлях". Адже його на захід запросив китайський лідер Сі Цзіньпін. Таку заяву господар Кремля зробив під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван і, повідомляє російський телеграм-канал "Ви слухали Маяк".

Путін оіційно підтвердив, що поїде до Китаю та повідомив подробиці

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Відомо, що Путін востаннє був у Китаї за три тижні до вторгнення РФ в Україну. Тоді в Пекіні проходили Зимові Олімпійські ігри. У березні 2023 року до Москви прилітав Сі Цзіньпін та запросив Путіна на форум з візитом у відповідь.

Про заплановану поїздку Путіна до Китаю у серпня писало  агентство Bloomberg. У матеріалі журналісти наголошують, що це буде перша закордонна поїздка Путіна з моменту видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт у березні 2023 року.

Варто зазначити, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Путін був зі закордонним візитами  у Таджикистані, Туркменістані та Ірані. Зі страху бути заарештованим російський президент проігнорував  саміт БРІКС в ПАР, саміт G20 в Індії. Він навіть не поїхав у серпня до Туреччини  врешті-решт президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган змушений був приїхати до Сочі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін подарував Кім Чен Ину заборонену зброю, яка порушує санкції ООН. Після зустрічі президента Росії Володимира Путіна та лідера КНДР Кім Чен Ина делегації країн обмінялися подарунками. Виявилось, що кремлівські подарунки порушують санкції ООН. 

Крім того, Кім Чен Ин отримав від Росії ще комплект сучасних легких бронежилетів, які були розроблені для десантних операцій. Вони мають додатковий захист для рук, грудей, паху та шиї. Також північнокорейському диктатору подарували шість російських безпілотників. Таким чином, лідер КНДР отримав заборонену зброю.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини