Головна Новини Світ Росія Путін озвучив свою версію, чому РФ вийшла із зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін озвучив свою версію, чому РФ вийшла із зернової угоди

Путін стверджує, що за майже рік у рамках "угоди" понад 70% вантажів, що експортуються з України, нібито надійшли до країн з високим і вищим за середній рівень доходів

24 липня 2023, 07:30
Поділіться публікацією:

Росія ухвалила рішення вийти із "зернової угоди", оскільки вона нібито не виправдала гуманітарного призначення щодо зниження ризиків голоду в країнах Африки, Азії та Латинської Америки, які вважаються одними із найбідніших на Землі. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті президента РФ Володимира Путіна "Росія та Африка: поєднуючи зусилля для миру, прогресу та успішного майбутнього", яку оприлюднив Кремль.

Путін озвучив свою версію, чому РФ вийшла із зернової угоди

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У статті Путін каже, що Москва спочатку дала згоду на участь у зерновій угоді, щоб не допустити проблеми із нестачею продовольства у країнах Африки, Азії та Латинської Америки.

Однак зернова угода, за версією російського диктатора, "безсоромно використовувалася виключно для збагачення великого американського та європейського бізнесу".

За інформацією Путіна, за час дії угоди понад 70% вантажів, що експортуються з України, були направлені до країн, громадяни яких мають середній і високий рівень достатку. Тоді як низка країн, таких як Ефіопія, Судан, Сомалі, Ємен та Афганістан, які мали отримати українське зерно насамперед, отримали лише 3% продовольства з України.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський звернувся до генсека НАТО Єнса Столтенберга з пропозицією невідкладно скликати нещодавно створену раду Україна – НАТО через агресивні дії РФ у Чорному морі загалом та зрив зернової угоди – зокрема. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" те, що відбувалося, включаючи не особливо активну реакцію Заходу на ті ж варварські обстріли росіянами Одеси (почалися відразу після розриву зернової угоди), а також варіанти розвитку подій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – хто поставить ультиматум Путіну – кого потрібно підключати до переговорів щодо зернової угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини