Головна Новини Світ Росія Путін почав чистку: у розвідці Британії розповіли, куди зникли російські генерали
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін почав чистку: у розвідці Британії розповіли, куди зникли російські генерали

У британській розвідці звертають увагу, що після бунту Пригожина два російські генерали зникли з поля зору

5 липня 2023, 11:00 comments1454
Поділіться публікацією:

Заколот, організований ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, не пройшов безслідно. Ймовірно, російське керівництво влаштувало розбір ситуації серед вищого офіцерського складу. Високопоставлені генерали останнім часом не з'являються на публіці і можуть бути заарештовані. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Путін почав чистку: у розвідці Британії розповіли, куди зникли російські генерали

Путін та Суровікін. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що генерал Сергій Суровікін, головнокомандувач Повітряно-космічними силами Росії та заступник командувача російських військ в Україні, зникли з інформаційного простору відразу після заколоту групи "вагнерівців" 23-24 червня, хоча до цього вони були досить публічними.

Тим часом заступник міністра оборони генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров також був відсутній у виступі керівництва Міноборони 3 липня 2023 року, показаному по телебаченню.

Британська розвідка не підтверджує, що інформація, яка з'являлася в деяких ЗМІ про арешт Суровікіна відповідає дійсності. Експерти нагадують, що давній зв'язок Суровікіна з "Вагнером", починаючи зі служби у Сирії з 2017 року, не пройде безслідно. Так само на деяких відео потрапив у кадр Євкуров під час розмови з ватажком "Вагнера" Пригожиним під час подій за участю найманців у Ростові-на-Дону.

"Хоча Суровікін широко відомий на Заході своєю жорстокою репутацією, він є одним з найбільш шанованих старших офіцерів у російській армії і будь-яка офіційна санкція проти нього, ймовірно, викличе розбіжності. Підозра, яка потенційно може впасти на високопоставлених офіцерів, підкреслює, як невдало. посилив існуючі розбіжності у російському співтоваристві національної безпеки", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває другий тиждень після заколоту ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним. Вперше цей бунт, дуже скромно, прокоментував глава міноборони РФ Сергій Шойгу, вимагаючи відставки якого, багато в чому, і буянив Пригожин, який зараз відрізається в Росії від усіх ресурсів. Тим часом сам бунтар та вірні йому вагнерівці ось-ось почнуть освоювати Білорусь, куди їм дозволили вийти, і де Пригожин нібито отримав дозвіл на вербування місцевих зеків. Що на даний момент можна сказати про ситуацію пост-заколоту в країні-агресорі та ймовірному майбутньому Пригожина та його приватної армії? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини