Головна Новини Світ Росія Путін почав підготовку до війни з НАТО: у США побачили насторожуючі ознаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін почав підготовку до війни з НАТО: у США побачили насторожуючі ознаки

Американські аналітики проаналізували два укази, які нещодавно підписав російський президент

28 лютого 2024, 08:55
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін розпочав підготовку до військової агресії проти Північноатлантичного Альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни.

Путін почав підготовку до війни з НАТО: у США побачили насторожуючі ознаки

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що про підготовку путінського режиму до прямого зіткнення з країнами НАТО свідчать два укази російського лідера від 26 лютого, які офіційно відновлюють Московський та Ленінградський військові округи. Таким чином у Росії також розформовується Західний військовий округ (ЗВО), який Міністерство оборони Росії сформувало у 2010 році шляхом з'єднання цих двох округів – МВО та ЛПО.

За словами аналітиків, раніше ЗВО охоплював російський кордон з Україною, Білоруссю та країнами Балтії. Його стратегічні завдання включали в себе спостереження за операціями ЗС РФ в Україні після початку повномасштабної війни, а також підготовку до можливого протистояння з НАТО.

В ISW пояснюють, що тепер ЛПО проходитиме вздовж північно-східного кордону НАТО, а МВО — вздовж північно-східної частини України та Польщі. Це дозволить Москві одночасно "зайняти позицію" проти НАТО та спростити командування та управління військовими діями в Україні.

Як зазначають експерти, Путін згадував про необхідність формування ЛПО після вступу Фінляндії до Альянсу у 2023 році. У такий спосіб політик сигналізував про намір Кремля використати ЛПО для протистояння НАТО.

"Відтворення МПО та ЛПО відповідає паралельним цілям консолідації контролю над російськими операціями в Україні в короткостроковій та середньостроковій перспективах та підготовки до потенційної майбутньої великомасштабної конвенційної війни проти НАТО у довгостроковій перспективі", — заявили експерти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW оцінили, чи можуть росіяни захопити нові населені пункти після Авдіївки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини