Головна Новини Світ Росія Путін почав шантажувати світ новим "тузом": чим ще він може залякувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін почав шантажувати світ новим "тузом": чим ще він може залякувати

Путін доручив уряду «подумати» над тим, щоб обмежити експорт урану, титану і нікелю

11 вересня 2024, 20:10 comments3884
Поділіться публікацією:

 Російський президент Володимир Путін доручив уряду розглянути можливість введення обмежень на експорт певних видів товарів у відповідь на санкції, які західні країни запровадили проти Росії. Це завдання він поставив перед прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним, згідно з повідомленнями російських ЗМІ.

Путін почав шантажувати світ новим "тузом": чим ще він може залякувати

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Путін звернув увагу на те, що Росія постачає на світовий ринок значні обсяги таких ресурсів, як уран, титан і нікель. Він запропонував розглянути варіант запровадження обмежень на їх експорт у відповідь на західні санкції, які обмежують поставки товарів до Росії, але застеріг, що це не повинно нашкодити самій країні.

"Михайло Володимирович, у мене до вас прохання. Ви подивіться, будь ласка, за деякими видами товарів, які ми у великій кількості постачаємо на світовий ринок, – до нас обмежують постачання низки товарів, але, можливо, нам теж подумати про певні обмеження. Уран, титан, нікель. Собі на шкоду тільки нічого не потрібно робити", – сказав Путін.

Під час свого виступу Путін також згадав, що в деяких країнах формуються стратегічні запаси сировини, і вони вживають заходів для забезпечення своїх економік. Він зазначив, що обмеження постачання можуть стосуватися не лише урану, титану та нікелю, а й інших товарів, залежно від ситуації на ринку.

Також Путін наголосив, що Росія має значні запаси важливих ресурсів. За словами Путіна, на Росію припадає майже 22% від світових запасів природного газу, 23% запасів золота і майже 55% алмазів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін отримав обіцянку щодо Курської області. Російські військові командири пообіцяли диктатору Володимиру Путіну "звільнити" територію Курської області, яка перебуває під контролем Сил оборони України. Як відзначив в ефірі "Еспресо" військовий експерт Михайло Самусь, російські війська намагаються прорвати оборону України на кількох напрямках: Покровському, Торецькому, Вугледарському та в районі Часового Яру. Проте українські захисники поступово перехоплюють ініціативу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини