Головна Новини Світ Росія Путін погодився віддати частину території РФ для Китаю – ЦПД
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін погодився віддати частину території РФ для Китаю – ЦПД

Росія збирається піти на територіальні поступки Китаю в обмін на економічні вигоди та співпрацю з Пекіном.

18 червня 2024, 18:42 comments10456
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін під час травневого візиту до Китаю домовився з лідером КНР Сі Цзіньпіном щодо давньої територіальної суперечки та поступився територіями, які Кремль вважав російськими. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Путін погодився віддати частину території РФ для Китаю – ЦПД

Лідер КНР Сі Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Японські медіа поширили інформацію, що під час зустрічі Путіна та Сі Цзіньпіна у Китаї, обидва лідери розв’язали старе питання щодо територій. Російський диктатор вирішив поступитись спірними територіями на користь Китаю та заручитись таким чином економічною підтримкою Сі Цзіньпіна.

Як вказує Центр протидії дезінформації Кремль погодився передати права на прикордонну ділянку течії річки Туманган. Таким чином Китай може використовувати ділянку для вільного руху своїх суден до Японського моря.

Перешкодою також цьому для Китаю став міст "Міст дружби" 1959 року, який зʼєднує Росію з Північною Кореєю. Путін пішов на поступки та демонтує його, щоб виконати вимоги китайського лідера. Саме під час візиту до Північної Кореї він це питання обговорити з лідером КНДР Кім Чен Ином.

"За час правління путіна росія вже не вперше йде на територіальні поступки Китаю в обмін на економічні преференції. Однак ця тема є незручною для ru-пропаганди і не висвітлюється. Такий стан речей руйнує образ "збирача земель руських", який формує для себе путін", — пише Центр протидії дезінформації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії відреагували на офіційну карту Китаю, де частина російських територій належить КНР.

Також "Коментарі" писали, що Росія через потреби для війни в Україні прибрала військову техніку на спірній території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини