Путін пригрозив одній з країн: там нібито ставляться до росіян, як до свиней

Президент Росії Путін критикує сусідню країну через нібито русофобію та погане ставлення до росіян.

Президент Росії Володимир Путін розкритикував ставлення Латвії до російського населення в країні. Очільник Кремля заявив, що у цій Балтійській країні прояви "русофобії" були ще задовго до початку війни в Україні, а зараз лише посилились.

Під час засідання Ради з прав людини РФ Путін розповів про русофобію, яка нібито панує у світі. У своєму виступі президент РФ особливо виділив Латвію, чверть населення якої складають росіяни.

"Якщо в Латвії продовжать звертатися по-свинськи до населення, яке хоче жити там, то незабаром влада цієї країни зіткнеться з відповідним ставленням на свою адресу", - пригрозив Путін.

Путін розкритикував термін "негромадяни", який існує в Латвії та переважно стосується росіян. Російський президент погодився, що кожна країна вимагає від своїх жителів базових знань культури та мови, однак заявив, що у Латвії цей термін є "дивним винаходом", для тих, хто є демократичною країною.

У Латвії відреагували на погрози Путіна та заявили, що Кремль використовує політику залякування щодо своїх громадян поширюючи думку про нібито жорстоке поводження з росіянами.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Латвія запровадила мовні іспити для росіян, щоб перевірити їх на знання латиської мови. Якщо росіяни не складають іспит, то можуть втратити дозвіл на проживання. Нагадаємо, що однією з причин, якими Путін виправдовує вторгнення Росії в Україну виявились нібито утиски російськомовного населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила сусідню з Росією країну у русофобії.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Столтенберга, який розповів, що чекати у разі перемоги Путіна у війні в Україні.