Головна Новини Світ Росія Захарова звинуватила сусідню з Росією країну у русофобії
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова звинуватила сусідню з Росією країну у русофобії

Представниця МЗС Росії Марія Захарова звинуватила Фінляндію у русофобії через закриття кордонів.

22 листопада 2023, 17:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця МЗС РФ Марія Захарова розкритикувала Фінляндію через спробу підвищити русофобські настрої. Такою була реакція Росії на закриття кордонів з РФ та виставлення пошкодженого російського танку біля фінського парламенту.

Захарова звинуватила сусідню з Росією країну у русофобії

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Напруженість між Москвою та Гельсінкі зросла після вступу Фінляндії до НАТО на початку цього року, як відповідь на конфлікт в Україні. Ще більше неприязнь Кремля підвищилась минулого тижня, коли скандинавська країна закрила чотири пункти пропуску на кордоні з Росією пояснивши, що з боку РФ збільшилась кількість мігрантів, яких Москва спеціально направляє до Фінляндії.

Речниця МЗС РФ Марія Захарова критично відреагувала на такі дії з боку Фінляндії.

"Спроби фінської сторони перекласти відповідальність за ситуацію, свідчать про те, що влада Фінляндії починає незграбно виправдовуватися, розігріваючи русофобські настрої", — сказала Марія Захарова.

Марія Захарова додала, якщо Фінляндія закриє і інші пункти пропуску на кордоні з РФ, то Росія відповість на такі кроки, однак не уточнила, якою буде реакція.

Крім закриття кордонів, Фінляндія виставила також пошкоджений російський танк Т-72, щоб нагадати місцевим мешканцям про війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фінські військові прибули до пропускних пунктів з Росією через спроби російських прикордонників організувати мігрантів для прориву кордону.
Також "Коментарі" писали про очільницю МЗС Фінляндії Еліну Валтонен, яка назвала країну, що може натиснути на Росію та зупинить війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ларион

22 листопада 2023, 17:32

...про фіну в Україні. Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/russia/zaharova-zvinuvatila-susidnyu-z-rosieyu-krainu-u-rusofobii-721240.html © Comments.ua


Новини