Путін приїхав до Кім Чен Ина з подарунками: чим обмінялись диктатори

Володимир Путін отримав від Кім Чен Ина найвищий орден КНДР, а російський диктатор подарував своєму колезі автомобіль.

Російський диктатор Володимир Путін здійснив перший за 24 роки візит до Північної Кореї, де зустрівся з лідером країни Кім Чен Ином. Під час візиту були підписані документи про посилення співпраці між країнами, а також обидва диктатори обмінялись подарунками.

Російська делегація на чолі з Путіним здійснила дводенний візит до КНДР та подарувала Кім Чен Ину три подарунки: чайний сервіз, кортик - різновид довгого ножа і автомобіль Aurus Senat.

Кім Чен Ин вперше вподобав цю модель під час візиту до Росії восени 2023 року. Після неформальних переговорів Путін вручив північнокорейському лідеру автомобіль. Тепер автопарк Кім Чен Ина збільшився ще однією машиною з Росії, яку Путін подарував йому вже під час свого візиту до КНДР.

Натомість Кім Чен Ин подарував Путіну найвищу державну нагороду КНДР - орден Кім Ір Сена. Церемонія нагородження російського диктатора відбулась 19 червня у Пхеньяні. Орден йому вручив особисто лідер Північної Кореї. Крім ордену, Путін від Кім Чен Ина отримав також дві мисливські собаки породи пхунсан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інститут вивчення війни назвав основну причину візиту Путіна до Північної Кореї. Російський диктатор намагається переконати Кім Чин Ина надати більше військової техніки та озброєння для війни проти України.

Також "Коментарі" писали, що Путін похвалив Північну Корею за допомогу Росії у війні в Україні. Як повідомляють розвідки США, Південної Кореї та України, після візиту Кім Чен Ина до Росії у 2023 році, Москва почала масово отримувати північнокорейську зброю, зокрема артилерійські снаряди.