Головна Новини Світ Росія У США пояснили, чому Путін поїхав до Північної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, чому Путін поїхав до Північної Кореї

Володимир Путін хоче отримати більше військової допомоги від Північної Кореї, тому здійснив особистий візит до КНДР.

19 червня 2024, 10:13
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін здійснив дводенний візит до Північної Кореї, де зустрівся з лідером країни Кім Чен Ином. Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував поїздку Путіна та пояснив, чому очільник Кремля прилетів до КНДР.

У США пояснили, чому Путін поїхав до Північної Кореї

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Перед своєю поїздкою до Північної Кореї Путін опублікував статтю у місцевій державній газеті Rodong Sinmun, у які високо оцінив співпрацю між двома країнами. 

Російський диктатор розповів, як СРСР допоміг режиму КНДР зміцнити економіку, а також "створити мирне суспільство після Корейської війни". Путін оцінив північнокорейську підтримку Росії при вторгненні в Україну та вказав, що обидві країни протистоять Заходу.

Ці тези проаналізували аналітики Інститут вивчення війни, які вказали, що такими заявами Путін хоче отримати від Кім Чен Ина більше військової допомоги у майбутньому.

"Навмисне звернення Путіна до відомих пропагандистських наративів про спадщину режиму Кіма, Корейську війну та історичну боротьбу Північної Кореї проти США і Заходу, ймовірно, створює умови для виправдання Путіним своїх майбутніх прохань або вимоги до північнокорейського народу на підтримку військових зусиль Росії в Україні", — йдеться у звіті ISW.

Лідери держав рідко відвідують КНДР, навіть союзники та партнери Північної Кореї. Останній візит Путіна до Пхеньяну відбувся 20 років тому, коли КНДР правив батько Кім Чен Ина — Кім Ір Сен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін похвалив Кім Чен Ина за допомогу Північної Кореї у війні проти України.

Також "Коментарі" писали про підготовку КНДР до війни під час якої Кім Чен Ин пригрозив "смертельним ударом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини