Головна Новини Світ Росія Путін продовжить шукати нагоди вийти на переговори: експерт назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін продовжить шукати нагоди вийти на переговори: експерт назвав причину

Якщо периферія захлинається у просуванні – починаються відцентрові рухи всередині імперій, упевнений Михайло Чаплига

23 серпня 2022, 10:17 comments2782
Поділіться публікацією:

Здавалося б, Росія не припиняє масовано наступ в Україні, обстрілює ракетами та з артилерії мирні міста та силу і при цьому постійно заявляє про бажання сісти за стіл переговорів з Україною. В Офіс президента вважають, що така поведінка Кремля пояснюється тим, що в окупантів не вистачає резервів, щоби поповнити свої втрати. Політичний експерт Михайло Чаплига вважає, що справжня причина трохи в іншому. Своєю думкою політолог поділився в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі".

Путін продовжить шукати нагоди вийти на переговори: експерт назвав причину

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що Путіну нема чим радувати росіян новинами з фронту в Україні, а все від того, що війна перейшла в стадію млявої позиційної боротьби, що є неприпустимим для будь-якого політичного режиму будь-якої імперії.

За словами Михайла Чаплиги, як показує історія, імперія має перспективи розвитку, доки вона динамічно розширюється. Це потрібно дикторським режимам для того, щоб акцентувати увагу на периферії, а в цей час у центрі проводити свою політику.

"Якщо периферія захлинається у просуванні – починаються відцентрові рухи всередині імперій, а також політичні бродіння", – зазначив Чаплига.

Він пояснює так відбувається про те, що вся увага – на внутрішніх питаннях. Тому вихід із ситуації один – треба заморозити проблеми периферії, щоби зайнятися вирішенням внутрішніх проблем. Якщо й далі на них не реагувати, то так можна догратися й до того, що станеться "палацовий переворот".

"Отже, Росії справді буде все інтенсивніше шукати можливості для переговорів і нові канали комунікацій", – підсумував політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які цілі Росії на Запорізькій АЕС – чого не вистачає, щоби ворог був зупинений. Експерти розповіли про це у ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини