Головна Новини Світ Росія Путін прорахувався, погрожуючи сусідній країні: Politico пояснило, чому все пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін прорахувався, погрожуючи сусідній країні: Politico пояснило, чому все пішло не так

Якщо Росія хоче залякати Фінляндію, розмістивши війська на кордоні

8 квітня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін недавно  вкотре  сказав, що розмістить  війська поруч з фінським  кордоном, протяжність якого  більше 1300 кілометрів. Таке чергове  залякування вийшло безуспішним, бо в РФ  бракує  солдатів.

Путін прорахувався, погрожуючи сусідній країні: Politico пояснило, чому все пішло не так

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Видання Politico інформує,  що наслідки  проблеми постійного залякування інших  в тому, що на це  потрібно значні  ресурси. Коли  РФ хоче налякати Фінляндію, тим, що буде мститись за вступ до Альянсу, розмістивши війська на кордоні,  то їх потрібно мати в наявності багато, але їх  нема.

"У росіян не буде ресурсів для створення інфраструктури, виробництва нового важкого озброєння і залучення значної кількості військ до нашого кордону до 2030 року", — розповів  колишній генерал-майор Пекка Товері,  ексначальник фінської військової розвідки.

Як він продовжив, в подібних операціях  вимагаються  навички проведення "операцій у болотисто-лісистій місцевості", бо більшість   прикордонних територій Фінляндії — є суцільною  дикою місцевістю, що не підходить для проведення сучасного механізованого бою. При цьому, сучасні  бійці РФ не мають подібного досвіду.

До того ж в Кремлі вже перевели  власні підрозділи, що розміщались неподалік  фінського кордону, в Україну. 

"138-а окрема гвардійська мотострілецька бригада, як і раніше, перебуває в Кам'янці, приблизно за 50 кілометрів від фінського кордону", — продовжив Товері. "Але гарнізон досить порожній, боєздатних військ немає, тому що всі вони перебувають на Україні. А всі п'ять прилеглих бригад були наполовину укомплектовані ще до війни".

Тому Путін, висловлюючи погрози, переоцінює можливості  власної армії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у британській розвідці розповіли, як Путін дякує бізнесменам, які підтримали війну

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини