Головна Новини Світ Росія Путін проводить нараду про справи у прикордонні: на що скаржаться губернатори
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін проводить нараду про справи у прикордонні: на що скаржаться губернатори

Путіну в режимі онлайн розповідають у ситуації у Курській, Брянській та Білгородській областях

22 серпня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатора Володимир Путін проводить наради про справи у прикордонні. Як повідомив губернатор Ккрської області Олексій Смирнов, в регіоні збільшилася кількість повітряних атак з боку Збройних сил України.

Путін проводить нараду про справи у прикордонні: на що скаржаться губернатори

Володимир Путін

"Усі заходи ускладнюються значно збільшеною кількістю повітряних атак. Ситуація знаходиться на контролі, взаємодія з усіма міністерствами та відомствами регіонами Росії здійснюється цілодобово", — повідомив Смирнов.

Також він розповів, що понад 130 тис. жителів курського прикордоння виїхали, близько 20 тис. людей залишились. За його словами, згідно з рішенням оперативного штабу, до зони відселення та евакуації потрапили вісім районів області з чисельністю жителів 152 566 осіб. На даний момент виїхало 133 190, залишилося 19 376 осіб, повідомив Смирнов.

Смирнов розповів, що наразі розгорнуто понад 500 таборів тимчасового перебування людей, у них перебувають понад 12 тис. осіб, у тому числі 3407 дітей.

У свою чергу, губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що ситуація в регіоні продовжує залишатися складною. Він зазначив, що за останній тиждень під час обстрілів та атак Збройних сил України нібито постраждали 19 мирних жителів.

Крім того, як повідомив перший віце-прем'єр РФ Денис Мантуров, федеральний уряд вирішив виділити додатково понад 1,5 млрд. рублів на виплати грошової допомоги мешканцям Курської області.

"Евакуйованим жителям Курської області тривають одноразові виплати. У частині прийнятого вами рішення, що стосується 10 тисяч рублів, спрямовуються регулярно та оперативно на поповнення цієї статті кошти. Щодо виплат 15 тисяч рублів по лінії МНС, то кошти почали надходити на рахунки громадян. Це процедура займає трохи більше часу. І щоб прискорити опрацювання заяв, а їх на сьогодні вже понад 100 тисяч, до роботи дистанційно залучено співробітників МФЦ інших регіонів. Це дає можливість обробити більшу кількість заяв на годину", — сказав Мантуров.

За його словами, "загалом по Курській, Білгородській та Брянській областях постійно відстежується вся проблематика".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ "перевернули дошку" операцією у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини